Інтерв'ю з волонтером.

20 січня 2016, 00:40
Власник сторінки
0
699
Інтерв ю з волонтером.

Це просто розповідь, про просту, звичайну людину, яка живе заради інших, простих, звичайних людей. Звичайних героїв нашої країни.

Сніг, хуртовина мороз... Безліч перехожих прагне скоріше увійти у торгівельний центр «ДАФІ» у Харкові. Хтось збирається приємно провести час з близькими в численних кафе і на атракціонах торгового центру, хтось бажає зробити покупки... І лише деякі з перехожих відокремлюються від натовпу що б підійти до трьох людей у камуфляжі, що вартують неподалік від торгового центру... Лише деякі підходять до волонтерів, - людей, які збирають і доставляють допомогу для бійців на передову. Ці люди стоять тут, на автостоянці торгівельного центру щосуботи о один і той же час. Незалежно від погодних умов. Бо в Україні йде ВІЙНА. Війна, яка не знає свят, вихідних, і поняття відпустки їй також незнайоме...
Яна Червона, одна з тих, хто займається волонтерством вже довгі роки. Починала з простих відвідувань акцій Євромайдану в Харкові, потім «Автомайдан». Сьогодні ця вражаюча своєю безкрайньою енергією і оптимізмом жінка, називає себе не інакше, як «диким волонтером» Айдара... Побачила багато чого. Знає і що таке «Зрада» і «Перемоги» били не раз.
- Сніг, холод. Що змушує в таких умовах виходити, щось збирати? Техніка за п'ять хвилин замерзла, а Ви самі...
- Справа в тому, що ми вже звиклі, стоїмо тут з липня. Стояли в спеку, під дощем. Люди знають куди нести допомогу. Допомагають не так сильно, як раніше, і тим не менш. А бійці чекають цієї допомоги...
Поки записуємо інтерв'ю до місця стоянки «диких волонтерів» підходять люди, залишають теплі речі для бійців, одяг для малечі з зони проведення АТО. В основному літні жінки. Кілька молодих дівчат.
- У всіх свято. У всіх новий рік, різдво. Ви не припиняєте волонтерство. Не прикро?
- Не прикро,- розгублено розповідає Яна. Ми провели 28 і 29 грудня на передовій в костюмах Діда Мороза і Снігуроньки, і це був заряд енергії, що на весь рік вистачить. Ви уявляєте реакцію бійців, коли дід мороз приходить до них в шестистах метрах від саперської територій?
Яна веде свою розповідь, а повз нас проходить безліч людей. Байдужих людей. Адже завдяки бійцям на лінії фронту, і волонтерам, таким, як Яна вони можуть дозволити собі цю байдужість, занурившись у свої, повсякденні турботи...
Як це, стояти на морозі, і збирати допомогу, яку чекають там... Ви можете побачити в фотоальбомах і на відео... Ви адже можете собі це дозволити... Завдяки людям, яким теж холодно.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Харьков,волонтеры,волонтерство,Батальон Айдар
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.