Мітинг біля пам'ятника Тараса Шевченка та вечір патріотичної літератури.

23 листопада 2015, 09:39
Власник сторінки
1
57

Харківські патріоти відзначили другу річницю революції гідності. (фото та відео)

Суботнім вечором 21 листопада, попри доволі неприємну погоду та загрозу терактів (за день до події Прес-центр СБ України повідомив про нейтралізацію диверсанта терористичної організації «ЛНР», який готував терористичну атаку на заході) патріотично налаштованих городяни Харкова зібралося біля пам'ятника Кобзаря.

Сьогодні, через два роки після революції гідності, серед її учасників, лунає безліч доволі суперечливих думок. Багато висловлюють невдоволення урядом, багато економічною ситуацією. Є ті, хто вже просто не бажає реагувати на події навколо, і сумує за загиблими товаришам. І тим не менше всі присутні були єдині в одному,- Україна, це наша країна, наша батьківщина. Нам вирішувати, якою вона буде завтра.

«Сьогодні особливих надій на владу ніхто не покладає. Більше того, люди в ній дуже розчаровані. На щастя, спільними зусиллями громадянського суспільства і західних партнерів України вдається просувати такі необхідні країні зміни. Активна громадськість не «демобілізується» і намагається тримати руку на пульсі подій. Інакше революція може програти »
-Ірина Бекешкіна
Український соціолог, 
директор Фонду «Демократичні ініціативи»

Шукаючи Європу, ми знайшли Україну...

Друга річниця революції гідності досить сумне свято сьогодні, воно далось країні ціною тисяч убитих, зруйнованих міст та селищ, катастрофічного падіння рівня життя, втратою Криму і Донбасу, не стільки в територіальному, скільки в духовному плані, і це аж ніяк не весь перелік плати українців за свободу...
І все ж саме ця свобода, в будь-якому з її понять, для кожного українця, стала непорушним фундаментом нашого майбутнього, вона дала нам мрію, сили долати будь-які випробування, надихнувши нас на будівництво своєї держави і суспільства трансформувала населення України в націю, чого не було вже, напевно, з часів Київської Русі.

Після мітингу у парку Шевченка святкування другої річниці Майдану продовжив приголомшливий вечір патріотичної поезії в Реабілітаційному центрі цивільного корпусу Азова, де представили свою творчість досить одіозні і безкомпромісні Дмитро Савченко, Ігор Климович, Юрій Руф...

«Якщо ваша творчість не тягне на кілька кримінальних термінів, - це не творчість»
- Дмитро Савченко
Український футурист, філософ 
і поет праворадикального толку.

Емоційні, грубі, прострілюючі наскрізь душу вірші, самою мелодійною мовою світу не залишили байдужим не одного слухача незалежно від віку... Ну а виступ фронтмена «Сокира Перуна» Арсенія Білодуба в акустиці, що завершив вечір став просто казковим подарунком для любителів патріотичної музики.
Докладніше про те, як це було, можна побачити в фотоальбомах і на відео...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.