Що ми розуміємо під суспільними цінностями?

19 жовтня 2015, 08:37
Власник сторінки
Народний депутат України
0
106

Шановні читачі мого блогу, я глибоко переконаний у тому, що наші Українські цінності – християнсько-демократичні. Ділюся з Вами своїми розмірковуваннями і мені також цікаво почути Ваші думки.


Отож, перше питання, яке тут варто поставити – Що ми розуміємо під суспільними цінностями?

Під суспільною цінністю ми розуміємо значимість духовного або матеріального об'єкту по відношенню до прагнень, потреб і цілей людини.

Питання людини, яке є центральним в суспільному житті, ми розглядаємо, в першу чергу, в контексті традиційної сім'ї, в якій у вузькому сенсі є чоловік, дружина і діти, а в широкому – також батьки дорослих дітей, дід і баба та інші прямі предки, онуки, правнуки та всі нащадки. Близькі родичі також включаються до сім'ї в широкому її сенсі. Таким чином, формується і функціонує певне сімейне середовище, в якому відбувається виховання дітей та передача сімейних і релігійних цінностей та традицій.

Ключовими під час розгляду цього питання ми вважаємо такі запитання:

1) яка роль людини і сім'ї в громаді, суспільстві і державі?

2) як співвідносяться суспільство і держава?

3) як взаємодіють громада і держава?


На наше переконання, сьогодні для України вкрай необхідно викристалізувати та впроваджувати такі суспільні цінності, які були б з одного боку органічними для нашого населення, а з іншого боку – забезпечували б конкурентоспроможність нашої країни на міжнародних ринках товарів, праці, капіталів, послуг і, передусім, на світових ринках інформаційних послуг. Детальніше це питання розглянуто у нашій попередній публікації "Яку модель розбудови України обрати?"

Нашою спільною метою є справедливий суспільний і державний устрій. Справедливість, водночас, є і метою, і мірилом розвитку будь-якого суспільства.

Давайте разом шукати шляхи до побудови справедливого суспільства в Україні!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,христианство,Моральные ценности
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.