Сотні людей у Літині прийшли 27 вересня попрощатися з бійцем Нацгвардії Богданом

29 вересня 2015, 12:11
Власник сторінки
0
60
Сотні людей у Літині прийшли 27 вересня попрощатися з бійцем Нацгвардії Богданом

Прощання відбувалося у невеликому будинку бабусі хлопця на вулиці Чкалова. Тісна кімната не могла вмістити багатьох людей.

Тому у ній довго не затримувалися. Приїхали викладачі аграрного університету, його одногрупники, побратими з військової частини, у якій він служив.

На жаль, ні представників районної державної адміністрації, ні облради, ні Адміністрації Президента, ні Верховної Ради не було. Свитко поїхав на фестиваль яблук до Молдови, про інших – невідомо.


На сотні метрів розтягнулася траурна процесія. До кладовища труну з тілом бійці несли на руках. Час від часу змінювали один одного. Коли опустили у могилу, пролунали залпи військового салюту.

Висловлюємо щирі співчуття батькам, рідним і близьким Богдана Дацюка. Богдану Дацюку було 25 років. У квітні пішов до армії.

Вічна пам'ять відважному нацгвардійцю, який помер 24 вересня у госпіталі МВС у Києві після 26-денного перебування у комі.

Сотні людей прийшли попрощатись із бійцем, окрім тих, через кого він загинув. Тих, чиє життя він охороняв, а вони піаряться на смерті бійців та влаштовують політичні розправи над неугодними.

Нагадаємо, 31 серпня народні депутати 265 голосами в першому читанні прийняли зміни до Конституції в частині децентралізації. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички, протестувальники почали закидати правоохоронців петардами і димовими шашками, пізніше один з протестувальників кинув у групу силовиків бойову гранату. У події під Радою постраждали близько 150 осіб. Три бійця Нацгвардії загинули. Богдан був четвертим.

Арсен Аваков тоді звинуватив у провокації Олега Тягнибока і ВО "Свобода". Тягнибок, у свою чергу, заявив, що в провокації замішаний Аваков. Однак, сам Тягнибок вже кілька разів був на допитах у МВС, а у відношенні його однопартійців у справі про бійку під Радою продовжуються судові розгляди. Вже затримали та проводять обшуки у багатьох свободівців.

Але ницість дій владних чиновників у тому, що ніхто з тих, хто використовує смерть бійців, беззахисних строковиків, які кілька місяців пройшли підготовку в армії і не мали змоги навіть себе захистити, не приїхали на похорони. Вони віддали своє життя за народних депутатів, а ті навіть не виявили бажання віддати честь і провести бійця в останню путь.

Моральне уродство чиновників на обличчя. Пригадаємо, що з Адміністрації Президента Богомолець піарилась на бійцях, повідомляючи про стан нацгвардійця, коли не повідомили навіть батьків де перебуває їх дитина.

Що Міністр МВС Аваков вже двічі поховав Дацюка, який ще був живим, написавши, що він помер. А що він думав, коли писав свої пости у фейсбуці, які могла прочитати його сестра, батьки, бабуся?! А нічого, тільки піарився і думав як би це використати дану ситуацію проти «Свободи».

Не кращі і вінницькі депутати. Їх вінничани увінчали як зрадників України, повісивши їхні фото на стовпі ганьби у центрі міста. Серед них Володимир Гройсман, Петро Юрчишин, Олексій Порошенко, Геннадій Ткачук, Руслан Демчак, Іван Мельничук, Юрій Македон, Іван Спориш, Олександр Домбровський, Микола Кучер, Андрій Тетерук, Дмитро Сторожук. Це ті, хто голосував, як зазначали активісти, за надиктовані Путіним зміни до української Конституції.

Сім’я Богдана Дацюка проживала на Літинщині, де ж був депутат від Літинщини Іван Мельничук?! Де були інші депутати, які так часто почали заїзджати до Вінниці, бо вибори почались?! Вчора по навчальним закладам зустрічі проводили. А попрощатись з бійцем, який їх захищав часу нема. Ось така ціна діям народних депутатів, які через політиканство вбивають синів України.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.