Вінницького «кіборга» звільнили з полону

22 лютого 2015, 19:48
Власник сторінки
Кандидат политических наук
0
161
Вінницького «кіборга» звільнили з полону

Напередодні, у суботу 21 лютого, під Луганськом пройшов черговий обмін полоненими між Києвом та представниками ЛНР і ДНР.

Його проведення стало можливим за безпосередньої участі лідера Громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука.


«Ті, кого сьогодні було звільнено, пройшли процедуру процесуального очищення. Для того щоб провести подібний обмін, потрібно припиняти провадження у кримінальних справах. На сьогодні у нас є готові до обміну люди, але без виконання зазначеної процедури ми не маємо змоги їх обміняти. Ми будемо реалізовувати принцип «всіх на всіх», — зазначив Медведчук.
«Сьогодні ж ми активно займаємося пошуком. Доволі багато труднощів пов’язано саме з ним. Але ми обов’язково усіх повернемо, нікого не залишимо», — додав він.

Наразі, 139 українських силовиків, серед яких більше 100 військовики з Дебальцево та 5 - «кіборгів», а також 52 представника ЛНР і ДНР було звільнено з обох сторін.

З полону було визволено і нашого земляка – «кіборга» Олександра Скрипнюка з с. Животівка що на Оратівщині.

Також зазначимо, що 24 січня 2014 року у відео зверненні, записаному під час перебування у полоні, саме вінницький «кіборг» разом зі своїми товаришами по зброї закликав усіх небайдужих людей, та українську владу «здійснити обмін військових на військових». 

https://www.youtube.com/watch?v=wMA1UcVPM1E

Нагадаємо, що останній подібний масштабний обмін полоненими українськими військовими та ЛНР і ДНР пройшов 26 грудня минулого року.
Як зазначає Голова Територіальної ради ВГО «ВГР «Український вибір» у Вінницькій області Сергій Годний: «Після мого особистого звернення до керівництва «Українського вибору» у особі народного депутата Василя Німченка вдалося посприяти звільненню одного нашого земляка – бійця батальйону «Донбас» Романа Климчука з Липовця».


«Спочатку позитивний результат здавався примарним, однак, як і лідер «Українського вибору» ми були твердо переконані, що життя бодай однієї людини варте будь-яких зусиль. Я щиро радий, що наші співгромадяни повертаються з полону живими», - підкреслює Сергій Годний.

Прес-служба ГО «Український вибір» у Вінницькій області


P.S. Я дійсно переконаний, що УКРАЇНІ потрібні МИР та ЗЛАГОДА!  А тим хто з усіляких майданів з остервенінням верещить, що "НАМ не потрібен МИР, НАМ потрібна лише ПЕРЕМОГА!" пораджу хоча б хвилину поспілкуватись з хлопцями, які повертаються ... 
Але робіть це без камер, а просто по-людськи і дивлячись  у вічі. Ви там багато побачите того, чого не показує "зомбоящик". Звісно, якщо Ви психічно нормальна людина та вмієте адекватно сприймати реальність!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Винница,Медведчук,обмен пленными
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.