Коломойський провалив мобілізацію?

09 лютого 2015, 16:32
Власник сторінки
0
117
Коломойський провалив мобілізацію?

Мобілізація продемонструвала, які області є справді патріотичними, а які – постачають передусім вояків «диванної сотні».

Одна справа – без зайвого галасу виконувати свою роботу, у тому числі по виконанню мобілізаційних планів. Інша – бути героєм у соціальних мережах і виступати фірменним ньюсмейкером для ЗМІ, але жодних зусиль не докласти для справжнього захисту України.

Вінницька область виконала плани з мобілізації на 100%. Було багато добровольців, але й якісно спрацювали військкомати, виконавча влада. Чого не скажеш про деякі інші регіони. Наприклад, сусідня Хмельницька область, населення якої ментально близьке до вінничан забезпечила 90% виконання плану, але з деякими обмовками. Так, в ході мобілізації 60% призовників виявилися хворими. З військкомату їх направляли на обстеження у лікарню, проте 90% з них – не повернулися. «Я звертався до голови ОДА, до керівництва департаменту охорони здоров’я, що з цього питання слід вживати якихось заходів», - скаржився воєнком Хмельницької області Сергій Присяжнюк.

Однак влада не реагує. Ось і з’ясовується, що примарні 90% від виконання плану перетворилися трохи більше, ніж у 40%.

Або інші приклади  Закарпаття виконало план мобілізації на 20%. При тому, що вимоги були аж ніяк не надвисокими. Планувалося здійснити призов 1550 осіб, але з першої спроби вдалося мобілізувати лише 300 осіб… Цілком провалилася мобілізація у таких ззовні «патріотичних» областях, як Івано-Франківська та Тернопільська.

Нарешті, повним крахом виявилася мобілізація у Дніпропетровській області. У військові частини тут спрямовано 823 особи з 4250, які були визначені за планом - 19,4%!

І тепер згадаємо, з яким пафосом команда Коломойського заявляла, що Дніпропетровщина ледь не форпост перед путінською агресією. А Філатов та Корбан регулярно перемагали диверсантів у «Фейсбуці». Проте, як дійшло до справи…

Вінниччина просто зробила те, що від неї чекала Україна. Без «Фейсбуків» і ток-шоу на центральному телебаченні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.