Опозиції – бути і на неї покладена не менша відповідальність

01 грудня 2014, 13:17
Власник сторінки
Народний депутат України
0
30
Опозиції – бути і на неї покладена не менша відповідальність

«Відкрита демократія неможлива, якщо не буде дискусій. Саме тому опозиція має бути і на неї покладатиметься відповідальність не менша, аніж на фракції більшості».

Юрій Мірошниченко: Опозиції – бути і на неї покладена не менша відповідальність, аніж на фракції більшості

«Відкрита демократія неможлива, якщо не буде дискусій. Саме тому опозиція має бути і на неї покладатиметься відповідальність не менша, аніж на фракції більшості», про це заявив народний депутат України Юрій Мірошниченко в ефірі програми УНІАН «Схід + Захід».

Парламентарій переконаний, якщо Україна вважається сучасною європейською демократичною державою, то і влада повинна поводитися відповідно. При цьому він звертає увагу – в опозиції усвідомлюють, що в будь-якому комітеті вони не матимуть більшості, але роль опозиції від цього не зменшується.

Юрій Мірошниченко також зазначив, що у людей є великі очікування щодо роботи нового парламенту. «По справах пізнаєте їх» – Виправдати довіру людей – це найголовніший виклик, який стоїть перед сьогоднішньою владою», –  звертає увагу народний депутат України.

Коментуючи процес по створенню парламентом більшості та саму коаліційну угоду, Юрій Мірошниченко зазначив, що: «В цілому, процес по створенню Коаліції є позитивним і у самій коаліційній угоді міститься багато хороших пропозицій щодо реформування різних сфер нашої держави».

«При цьому, я вважаю, що там не вистачає проектів рішень, пов’язаних з нормалізацією ситуації на Сході», – додав парламентарій.

Юрій Мірошниченко також висловив свою впевненість у тому, що було  б цілком доречно і правильно попрацювати у форматі відкритого розподілу Комітетів.

«Перед новою владою сьогодні стоять виклики на перевірку її демократичності – на скільки вони готові ділитися з опозицією комітетами, наскільки вони готові надати опозиції можливість увійти до їх необхідного складу, або навіть сформувати рахункову палату. Якщо ми хочемо розбудувати правильну європейську модель демократії, має бути політична сила, яка формує і реалізує політику, і має бути сила, яка її контролює», – наголосив народний депутат.

У своєму заключному слові, Юрій Мірошниченко ще раз відзначив, що роль опозиції якраз і полягає у тому, аби усунути ті недоліки, які існують у діях влади і запропонувати альтернативні рішення, які допоможуть у вирішенні наявних проблем, та можуть бути ухваленими в якості законів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Верховная Рада,парламент,опозиція,Юрий Мирошниченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.