Держава має захищати своїх громадян, а не забирати у них пенсії

19 листопада 2014, 16:14
Власник сторінки
Народний депутат України
0
253

Народний депутат України Юрій Мірошниченко обурений тим, що через нездатність влади виконувати свої зобов’язання, жителі деяких частин Донецької та Луганської областей з 1-го грудня залишаться без пен

Народний депутат України Юрій Мірошниченко обурений тим, що через нездатність влади виконувати свої зобов’язання, жителі деяких частин Донецької та Луганської областей з 1-го грудня залишаться без пенсій.

Він звертає увагу, що у Постанові Кабінету Міністрів України № 595 від  07.11.2014, зазначено: якщо пенсіонер хоче і далі отримувати пенсію – він має виїхати на контрольовану українською владою територію,  і зареєструватись як переселенець. Якщо ж не виїде – пенсію він зможе отримати лише тоді, коли його регіон буде звільнений.

Парламентарій підкреслює, що відповідно до статті 33-ї Конституції України, кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом. «Всі ми, незалежно від віку, статі, віросповідання, мови, якою говоримо, соціального статусу, повинні відчувати впевненість у мирному завтрашньому дні. Держава має захищати своїх громадян. Адже, особиста безпека людини, а значить, і суспільства в цілому – одна зі складових національної безпеки»,  – наголошує Юрій Мірошниченко.

На підтвердження неправомірності прийнятої Кабміном постанови, депутат також звертає увагу на 47 статтю Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

 «Там чітко зазначено, що пенсія має виплачуватися щомісяця у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України», – підсумовує  Юрій Мірошниченко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: мир,пенсия,Донбас,Юрий Мирошниченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.