Поштовики відкривали нові горизонти

14 листопада 2014, 06:41
Власник сторінки
журналист
0
38
 Поштовики відкривали нові горизонти

Вінничанин, керівник апарату Державного підприємства «Укрпошта» Ігор Ткачук прийняв участь у Конференції Всесвітнього поштового союзу з поштового регулювання у м. Берн, Швейцарська Конфедерація.

Представники урядів, регуляторів, зовнішні партнери та призначені оператори обговорювали роль органів регулювання в умовах, коли інтереси клієнтів поштових послуг постійно змінюються і вже дуже відрізняються від тих, які були 10-20 років тому, розвиваються нові технології і нові послуги, зменшується значення універсальних поштових послуг.

Ігор Ткачук поділився своїми враженнями від конференції.

«Були наведені приклади того, як поштові оператори трансформуються і розвиваються для того, щоб відповідати новим умовам і потребам клієнтів.

Наприклад, Пошта Німеччини впроваджує платформу для забезпечення електронної комерції із швидкістю надання послуг, яка дорівнює швидкості Інтернету. Пошта Марокко створила Поштовий банк і тепер відкриває нові поштові відділення для обслуговування 6 млн. клієнтів/рахунків і щорічно відкриває додаткові 500 тис. рахунків. Пошта Республіки Корея планує встановлювати і вже встановила 202 автоматичних поштових відділень (без персоналу), які надають всі види поштових і фінансових послуг – відправка посилок, листів, переказів, а також відкриває на своїй веб-сторінці електронні шопінг-моли для продажу всіх видів продуктів та товарів. Пошта Кенії вважає, що важливим є доставити зміст листа до адресата у найвіддаленішому районі, і не важливо, у якій це буде формі – в паперовій, чи в електронній, це буде виконання зобов’язань щодо універсальної поштової служби», - розповів Ігор Ткачук про поштові новації в світі.

Європейські пошти заробляють на базах даних, Пошта Канади, Австралії скорочують терміни і перелік універсальних поштових послуг у містах. Асоціація експрес доставки в Китаї в 2013 році доставила 9,9 млрд. відправлень (65 млн. відправлень щоденно), що забезпечило річний приріст доходів  на 36,6%  та можливість нарощувати щорічно на 100 тис. робочих місць до вже існуючих 1 млн. робочих місць.

Учасники конференції обговорювали питання: яким в таких умовах має бути регулятор поштового ринку? Про результати дискусії Ігор Ткачук сказав так:

«Він має бути союзником поштових служб, який сприяє інноваціям, займається наукою. Раніше регулятори встановлювали та контролювали правила доступу на ринок поштових послуг та надання універсальних поштових послуг. Тепер регулятор має впливати на ідеологію ринку поштових послуг, сприяти розвитку бізнесу, створювати умови для інновацій та співпраці з телекомунікаційними/мобільними операторами», - прокоментував Ігор Ткачук.

Також у Берні Засідала Адміністративна рада ВПС, де затверджувалися важливі питання діяльності Союзу, його бюджет, реформа, зміна актів.

Крім того, було підписано угоду про співробітництво з питань електронної комерції з Конференцією ООН з торгівлі та розвитку (UNCTAD), обговорено механізм обміну поштовими відправленнями між Палестиною та країнами-членами ВПС, прийняття ВПС як посередника та учасника процесу з створення інформаційного суспільства Міжнародного союзу електрозв’язку, обговорено пропозицію щодо проведення Стратегічної конференції 2015 у Женеві у квітні 2015 року, а також хід підготовки до наступного Конгресу ВПС, який відкриється у Стамбулі 19 вересня 2016 року.

«Протягом перебування у Берні провів зустрічі з генеральним директором ВПС Бішаром Хусейном, керівником дирекції з технічного співробітництва МБ ВПС Абдулілахом Бусетою, директором з фінансів МБ ВПС Владіславом Дубенко для обговорення можливостей технічної та фінансової підтримки української пошти. Під час зустрічі з генеральним директором Пошти Республіки Казахстан і делегацією Польщі обговорив питання розширення співробітництва. Заступник генерального директора Пошти Індії запросив скористатися можливостями їхнього навчального центру», - розповів Ігор Ткачук про перспективи найближчої співпраці з поштовиками світу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.