Інваліди Вінниці хочуть рівних прав і уваги від політиків

22 жовтня 2014, 08:17
Власник сторінки
журналист
0
26

«Ми хочемо стати повноцінними політичними партнерами, досить нам роздавати гречку «, - кажуть вінницькі інваліди про свою участь у виборчому процесі. Але політики їх не почули…

В рамках реалізації проекту «Рівні можливості у парламентських виборах 2014 року» громадська організація «Паросток», яка опікується людьми з обмеженими можливостями, ініціювала зустріч кандидатів у народні депутати з представниками громадських організацій інвалідів Вінниці.

В форматі круглого столу усі присутні мали змогу вислухати політиків та поставити своїм майбутнім представникам у владі важливі запитання.

Погано, що на зустріч з інвалідами та представниками інших вразливих категорій прийшло лиш два кандидати у нардепи, із 32 зареєстрованих у двох округах Вінниці і району та 118 зареєстрованих по області.

Така «явка» кандидатів свідчить про їх ігнорування проблем інвалідів, людей соціально не захищених.

Чи слід розраховувати, що вони змінять свою думку у парламенті – питання риторичне…

Голова ГО «Паросток» Ірина Саранча зазначила, що люди з інвалідністю мають бути повноцінними учасниками політичного процесу.

«Сьогодні ми зібралися, щоб почути від людей які завтра робитимуть нову Україну, де місце людини з інвалідністю. Народні депутати повинні бути нашим голосом у Верховній Раді, тому що не кожна людина може достукатися до представників влади, - сказала вона, - Ми хочемо стати повноцінними політичними партнерами, досить нам роздавати гречку».

На зустрічі в черговий раз порушили болюче питання медичної реформи на Вінниччині.

Лідер ГО «Рада Вінниччини» та голова жіночого департаменту обласної організації політичної партії «УДАР» Людмила Станіславенко зазначила, що на сьогоднішній день у неї є більше 20 тисяч підписів вінничан проти медичної реформи.

«Я неодноразова була присутня в Києві на «круглих столах» за участі посадовців та ініціативних груп з усієї України, на яких вінницькі чиновники звітували про медичну реформу, нахвалюючи її, - розповіла Людмила Станіславенко. - Насправді ж, протягом трьох років я не чула жодного гарного відгуку про це нововведення ні від батьків, ні від медиків. На сьогоднішній день дію медичної реформи призупинили. У випадку, якщо її впровадять по всій Україні у тому вигляді, яка вона була у нас, через 10 років нас стане на 10 мільйонів менше».

Також Людмила Станіславенко зазначила, що не балотується до Верховної Ради і на зустрічі присутня, як партнер та однодумець організаторів обговорень.

«Ми, разом з Іриною,головою ГО «Паросток» впроваджуємо проект по доступності людей з особливими потребами у виборчому процесі. На передвиборчу кампанію політики витрачають безліч державних та власних коштів. А особисто прийти для живого спілкування змогли лише два політики», - зауважила Людмила Станіславенко. «Моє особисте переконання, що люди з особливими потребами повинні бути безпосередньо представлені в органах місцевого самоврядування та у Верховній Раді. Кому краще знати, чого потребує дитина аутист,  ніж його матері?», - сказала вона.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Вінницька область,Вінниця,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.