У Чернівецькому районі Олійника не чекали

24 липня 2014, 13:19
Власник сторінки
журналист
0
59
У Чернівецькому районі Олійника не чекали
Анатолій Олійник не потрапив у дитячий садок

Неочікувані візити бувають дуже часто неприємними. В цьому переконався голова Вінницької облдержадміністрації відвідавши Чернівецький район.

Анатолій Олійник повідомляв чиновників на місцях через соціальну мережу Facebook, що буде обїзджати райони області без попередження керівництва.  А от у Чернівецькому районі «прозорий натяк» губернатора чи то не почули, чи не зрозуміли. А може Facebook не користуються, а висять ВКонтакте і на «Одноклссниках».

 

Так це чи ні – невідомо. Але неочікуваний візит в Чернівецький район виявився неприємним для губернатора. Все почалося із Березвівської ЗОШ. Там губернатора зустріла… пустка.

 

«Відвідав сьогодні Чернівецький район. Як і обіцяв раніше – без попередження. Розпочав із села Березівка: зайшов до місцевої школи, точніше – хотів зайти, бо заклад виявився зачиненим і жодного працівника чи бодай чергового у школі на початку 10-ї не було. Та судячи з того, що вдалося побачити на території, – до нового навчального року тут готуються не надто активно: оббиті стіни, облущені вікна, нескошена трава», - ділиться у соціальній мережі Анатолій Олійник.

 

Може, для школи не вистачає грошей? Та ні, її фінансують з бюджету. Є й соціальні партнери.

«Далі їду до керівника Чернівецької філії ЗАТ «Зернопродукт МХП», цікавлюсь реалізацією соціальних угод. Розповідає, що минулого року на Березівську школу та ФАП спрямували 135 тисяч гривень, запевняє, що і цього року нададуть фінансову підтримку закладам соціальної сфери села, - днями планує особисто об’їхати такі об’єкти та з’ясувати їх потреби», - розповідає Олійник.

 

Але у Березівці пусто не тільки у школі, а й у дитячому садку.

«Не вдалося потрапити і до Березівського дитячого садка, двері якого теж виявились замкненими, попри те, що розміщений при вході графік роботи закладу чітко вказує: з 7:30 до 18:00», - ділиться враженнями губернатор.

 

У закладах охорони здоров’я - теж проблеми...

«Чернівецька районна лікарня. Поспілкувався з пацієнтами та медперсоналом, поцікавився проблемами закладу. Їх, як виявилось, чимало. Запитую головного лікаря: «Чому не подаєте своїх пропозицій щодо змін у функціонуванні медичної галузі? Які ініціативи останнім часом впроваджували у своєму закладі? Чи вивчали досвід колег?» Аргументованої відповіді не отримав. Домовились розпочинати активну роботу у цьому напрямі».

 

Але усе ж неоголошений візит до Чернівецького району закінчився приємною подією. 

«Приємною подією для району і для області стало відкриття Чернівецького сирзаводу, насамперед тому, що це не лише додаткові надходження до бюджету, а й нові робочі місця, впевненість і відчуття того, що в нас є шанс на успішне майбутнє. Маю інформацію, що завод закуповує молоко в населення за ціною, вищою, ніж в середньому по області. Сподіваюсь, що це не тимчасовий захід, а початок змін на ринку молока Чернівецького району», - вважає Анатолій Олійник. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Губернатор,Вінницька область,Вінниця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.