Хто грабує «Укрпошту»?

24 липня 2014, 10:35
Власник сторінки
1
511

Що буде, якщо рекетира призначити головою Податковоїслужби? Приблизно те ж саме. А якщо менеджер приватноїпоштової компанії очолить «Укрпошту»?

Втім, чому «якщо»? Вже очолив. З 9 квітня «Укрпошту» очолює Михайло Паньків, до того - заступник директоракур'єрської компанії «Міст Експрес». І з тих пір на підприємствінеспокійно. На «Укрпошті», зрозуміло - «Міст Експрес»,навпаки, вряди-годи розслабився і навіть висловив своємуекс-менеджеру повну підтримку у відкритому листі. 

Суть якого зводиться до того, що Паньков НЕ ангажованийкомпанією «Міст Експрес», а сама компанія не має жодної зацікавленості в його останньому призначенні. 

У відповідь на цей відкритий лист з'явилося інше, не менш відкрите - але вже від колективу «Укрпошти». Там Паньковапрямо звинувачують у тому, що він переводить великих корпоративних клієнтів держоператора на обслуговування в «Міст Експрес», а також у падінні тарифних доходів від послуг зарубіжним корпоративним клієнтам майже в три рази. 

Що таке «Укрпошта», знають усі. Неповороткий поштовиймонстр, який потребує реформах і модернізації - але монстрстабільно прибутковий. 

А от що таке «Міст Експрес»? 

Якщо вірити експертними оцінками, ця компанія займає третє місце на ринку кур'єрсько-поштових послуг, поступаючисьлише державної «Укрпошті» і приватної «Нової поштою». Івходить до бізнес-імперії «Росан». 

Фінансово-промислової групи «Росан» очолює емігрував зУкраїни до Канади Ростислав Кісіль - хороший друг МихайлаПанькова, а за сумісництвом - учасник львівськоїорганізованого злочинного угруповання Ореста Завінського,відомого в лихі 90-е як «Завіня». 

Ростислав Кісіль осів у Канаді. Здобуті злочинним шляхомкошти згодилися для відкриття бізнесу - так з'явилася фірма«Meest», виросла бізнес-імперія «Росан». Придалися й навички, за допомогою яких Кісіль звик збагачуватися. 

Але єто минуле. А справжнє у ТОВ «Міст Експрес» не меншцікаве. Чим заробляє поштовий оператор? Правильно,перевезеннями. Зокрема, переміщенням вантажів через державний кордон. У тому числі – контрабандним

переміщенням. 

Відповідальним за це делікатне напрямок бізнесу є ще один колишній член ОЗУ Завіні - колишній боксер, а нині главаслужби безпеки ТОВ «Міст Експрес» Володимир Цимбалюк,кримінальну прізвисько - «Чуда».

Цимбалюк-Чуда особисто контролює переміщення контрабандного товару через внутрішній митний пост, який по чистій випадковості розташований за однією адресою з ТОВ «Міст Експрес» - м. Львів, вул. Зелена, 147. Причому, кажуть, не гребує ця контора і переміщенням наркотичних препаратів.

Задіяно ТОВ "Міст Експрес" у ще одній нехитрою схемою: м'ясопродукти з Польщі невеликими партіями за перевіреним контрабандному каналу переміщалися на територію України, а звідти «Міст Експрес» доставляв їх на підприємства "Росан-Агро" для переробки та до Львова - на реалізацію.

Слідчим управлінням Львівського ГУ МВС було відкрито кримінальне провадження щодо шахрайських дій (переклад активів з ТОВ «Міст Експрес» у ТОВ "ТД" Міст Експрес ") № 12013210010000125.

Сталося це 9 квітня 2013

А рівно через рік, день в день, заступник директора ТОВ «Міст Експрес» Михайло Паньків очолив «Укрпошту».

Символічно, чи неправда?

З урахуванням перерахованих фактів кожен може сам для себе вирішити, якому з документів вірити - заявою «Міст Експрес», в якому погано приховують радість з приводу кар'єрних успіхів Панькова, або відкритому листу працівників «Укрпошти», які б'ють на сполох, попереджаючи: «Укрпошту грабують!»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Укрпошта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.