«Укрпошту» рве корупція. Влада не бачить?

22 липня 2014, 07:58
Власник сторінки
0
1243
«Укрпошту» рве корупція. Влада не бачить?

Під час неоголошеної війни, яку веде Російська Федерація з Україною керівництво «Укрпошти» збагачується на «відкатах» з ремонтів.

Багато старих корупційних схем продовжують працювати, а величезна кількість ставлеників сім’ї Януковичів зберегли за собою чиновницькі крісла, особливо в регіонах. Більше того, до старих корупційних схем почали підтягуватися нові.

 

Як приклад діяльність нового гендиректора «Укрпошти», який прийшов у держкомпанію з логістичного оператора «МIСТ-Експрес», і дивним чином пошта тепер користується послугами тільки цих логістів з усіма наслідками.

Як стало відомо з джерел у трудовому колективі «Укрпошти», Юлію Володимирівну «підставили» новий керівник УДППЗ «Укрпошта» Михайло Паньків та комерційний директор підприємства, колишній начальник львівських поштарів Василь Веселий. Примазуючись до нової влади, пан Веселий гадає, що поштарі забудуть, як він забороняв їм ходити на акції протесту проти диктатури Януковича.

За інформацією, горе-менеджери вирішили продемонструвати свою лояльність новій владі, вкинувши у поштові скриньки більш ніж 7 мільйонів неоплачених адресних агітаційних листів на суму більш ніж 16 мільйонів гривень. До речі, згідно із офіційним фінансовим звітом поштові витрати виборчої кампанії Ю. Тимошенко склали всього лише 1,2 млн грн.

І це не єдиний скандал в «Укрпошті».  Про те, що в державному підприємстві «Укрпошта» все недобре, нам вже доводилося неодноразово згадувати. Нещодавно говорили про те, як колишні «власники» потенційно дуже прибуткового,  яке стало «несподівано» збитковим, підприємства намагаються зберегти свою керівну роль за допомогою лобіювання призначення на посаду генерального директора Василя Веселого.

Тепер, є й інші матеріали, які дозволяють побачити не тільки верхівку корупційного айсберга, а й реальні схеми, завдяки яким державне підприємство безжально разграбляет останні роки і було поставлено на шлях, що веде тільки до банкрутства. Є вина в цьому і комерційного директора держпідприємства Василя Веселого.

На посаді виконуючого обов'язки керівника Львівської дирекції Василь Веселий найбільше прославився тим, що в січні цього року примудрився організувати акцію протесту провідних журналістів проти «Укрпошти». Василь Веселий - єдиний з усіх поштовиків, кому прийшла в голову «геніальна» ідея збирати гроші за підписку, а потім не перераховувати їх безпосередньо виданням. У підсумку, «Високий Замок», «Експрес» і ще ряд львівських газет, безпосередньо залежних від підписки, ледь не припинили свою діяльність.

Вже на нинішній посаді комерційного директора, наш інженер-механік газопроводів (а саме таке другу вищу освіту має Веселий) встиг зірвати підписання низки важливих для «Укрпошти» договорів, у тому числі - зі «Слобожанський миловар». Реалізація вітчизняного мила через поштову мережу давала непоганий прибуток обом підприємствам, однак, тепер про це можна поки забути.

Втім, дане твердження (щодо проблем з торгівлею) можна сміливо поширити на всю вертикаль Веселого. Завдяки йому і його підопічним, торгова складова пошти, що має вагому роль у всій господарської діяльності підприємства, сьогодні на рекордно низькому рівні. Тривіальна людська жадібність не дає розвиватися підприємству, а бажання набити свою калитку, з боку окремих керівників, губить весь потенціал «Укрпошти» і призводить до багато мільйонних збитків замість прибутків.

Що стосується Львівського періоду роботи Веселого, то тут коментарі зайві. Кращий друг колишнього губернатора Сало, в період кризи категорично, під страхом негайного звільнення, забороняв своїм співробітникам підтримувати Майдан. При цьому, розповідав, що родич колишнього спікера Володимира Рибака та в змозі вирішити будь-які кадрові питання. Гроші за посади брати не соромився, через що сьогодні має великі заборгованості у Львові, списуючи труднощі призначення на що стався форс-мажор.

Паралельно, з Сало і його людьми реалізовував «проекти» з контрабанди. Що для людини, що має доступ до кур'єрській службі - простіше простого.

Здавалося б, людина тільки переїхав до Києва, і ще не має встигнути вникнути в корупційну складову своєї нової посади. Ан ні, перше з чого він почав, це зібрав керівників за напрямками і заявив, що вони повинні розкрити всі схеми отримання доходів (в першу чергу, тіньових) і узгодити з ним персонально всі «тарифи». Люди дивилися на нього і один на одного в повному подиві, однак, пішли думати, як жити далі, мовчки.

Львівська напористість і молодість грають з Веселим злий жарт. Він ще не зрозумів, що керує не Львівським офісом, а центральним, а в Києві все трошки по-іншому. Втім, він абсолютно впевнений, що протягом тижня буде призначений керувати всією «Укрпоштою». Його покровителям в оточенні прем'єра особисто від Веселого надійшло привабливу пропозицію - у разі свого призначення, щомісяця він буде виділяти 600 тисяч доларів «на потреби партії».

Зрозуміло, що ніяке підприємство не витримає такої «економіки». Зрозуміло, що призначення ТАКОГО персонажа - це плювок в обличчя Майдану. Але зрозуміло чи високим чиновникам, обживають владні крісла, що доля, яка їх спіткає, якщо вони продовжать «славну справу» Сім'ї буде ще страшніше, ніж доля самої Сім'ї? Навряд чи, оскільки туман жадібності вже заволік багато уми, однак, поки є Майдан, все ж залишається надія, що і на цих персонажів знайдеться управа.

В руки потрапив дуже цікавий документ. «Укрпошта» розпочала низку поточних ремонтів на своїх об’єктах. А поточний ремонт приміщення – все одно що ямковий ремонт дороги. Не підрахуєш чого він вартий, не простежиш, як виконується. «Відкати» під час таких «ремонтів» становлять 25%.

Так от, керівництво «Укрпоши» в тому числі Василь Веселий отримають з «поточних ремонтів» матимуть 6 мільйонів гривень. Бо сума поточних ремонтів становить 13,7 млн грн., будівельні матеріали для них – 9,5 млн грн.

І це під час неоголошеної війни, яку веде Російська Федерація з Україною. А «поштарі» в цей час багатіють на ремонтах. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція,тендер,Укрпошта,гроші
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.