Вінниччина прийшла на допомогу Слов’янську

10 липня 2014, 11:12
Власник сторінки
журналист
0
39
Вінниччина прийшла на допомогу Слов’янську
Голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник проводить нараду перед відправкою "гуманітарки"

Гуманітарна допомога з Вінниччини доставлена до нещодавно звільненого від терористів українського міста Слов'янськ без перешкод. Мешканці східного міста дякували вінничанам.

Інформація про надання гуманітарної допомоги мешканцям звільненого Слов’янська потрапила у світові ЗМІ. Не обійшла цю подію увагою і німецька газета «Deutsche Welle».

Видання пише, що не встигли українські силовики повністю звільнити місто від сепаратистів, як українці висловили готовність допомогти місцевим жителям Слов'янська. Тому слідом за військовиками допомогти взялись і дві українські області – Вінницька і Кіровоградська.

З Вінниччини ж усе необхідне до Слов'янська було доправлено ввечері у понеділок, 7 липня, повідомила DW. Гуманітарна допомога, зібрана мешканцями Вінниччини ледь вмістилось у сім мікроавтобусів. А допомогти взялись не тільки підприємці, але й громадські організації.

За підтримки мешканців п'яти районів мешканці Вінниччини відправили машину питної води, дві машини з продуктами, автомобіль з медикаментами, дитячим харчуванням, засобами гігієни та іншими необхідними речами. За усе це щиро дякували мешканці Слов’янська.

Особливо за питну воду, бо як дізналися представники Вінниччини, що привезли «гуманітарну», у Слов’янську давно не було води в кранах місцевих мешканців. Та й з інших джерел набрати питної води було проблематично. А іноді – ризиковано для життя. Так що така дрібниця, як вода, про яку не думаєш, коли все спокійно, виявилася найціннішим подарунком для Слов’янська і наших бійців.

Голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник запропонував допомогу у відбудові частково зруйнованого Слов'янська, повідомила DW. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Вінницька область,голова Вінницької ОДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.