Світлофор для кандидата

07 вересня 2012, 08:32
Власник сторінки
Народний депутат України, Фронт Змін, ВО "Батьківщина"
0
1230

Як на мене, вже добре, що в цієї казки є щасливий фінал... Але на чиїй совісті втрачені людські життя, панове Попов і Борисов?

Про більшість із наведених тут випадків можна було б не згадувати, якби не одна симптоматична тенденція. Надто часто з початком виборчої кампанії мажоритарники від партії влади «продають» громадянам усе, що може їм сподобатися, як власні персональні здобутки.

Впорядковані за державний кошт сквери, відновлене водопостачання, підлатані дахи – усе це  зусиллями тих  самих бюджетних ЗМІ подають як особистий дарунок народу від претендента на депутатське крісло Навіть поліпшення, інвестовані громадянами з особистої кишені, подеколи видають як турботу партії, уряду і мажоритарного кандидата від влади.

Людей дурять не лише цинічно, але й нахабно – так само, як і керуватимуть країною. У разі обрання…

Дитсадок за вкрадені в інвесторів кошти

Серед найбільш одіозних і згадуваних у медіа електоральних див – «чудеса» від нащадка керівника українського уряду Олексія Азарова. Лідер громадської ініціативи «Новий регіон» і кандидат у депутати газифікує села в межах 47-го округу, що на Донеччині, розбудовує котельні для місцевих шкіл і забезпечує придбання для «власних» виборців медичного обладнання на 14,78 млн. гривень – не маючи жодних формальних адміністративних важелів і відповідного статку.

Просто маг і чарівник – схоже, лише йому вдається діставати з порожнього і виснаженого бюджету всілякі блага для народу під оплески захопленого електорату.

Хоча не менш технологічно «хімічать» представники більшості і в Одесі.

До прикладу, в одному з тамтешніх мікрорайонів влада за кошти громадян, інвестованих ними в будівництво житла, аврально розбудувала дитсадок, який мав до початку навчального року відкрити мажоритарник від ПР Геннадій Труханов. Але з якихось причин кандидат від влади на відкриття не прибув – тому дитсадок і не відкрили.

Тепер місцевий народ у роздумах – чи то виходити на вулицю в марній надії повернути кошти, вкрадені в держави і компенсовані з їхньої кишені, чи то мовчати і посміхатися владі. Раптом у чиновників сумління прокинеться…

Втім, серед найбільш вражаючих і комічних «приписувань», схоже, таки немає рівних столиці. Узяти хоча б феномен помпезного відкриття світлофора на столичній вулиці Сабурова – за участю регіонала-мажоритарника Валерія Борисова.

Перехрестя «з бородою»

До мене ще в липні минулого року звернулися правозахисники, занепокоєні тривожною ситуацією, що склалася навколо проблемного пішохідного переходу поблизу будинків 13 і 14 за вулицею Сабурова у місті Києві.

З огляду на те, що вулицею транспорт рухається без особливого обмеження швидкості, а через шість смуг руху – по три в кожному напрямку – щоденно снують до школи діти, вони адресували мені прохання батьків учнів с/ш №276 (вул. Сабурова, 14) посприяти встановленню поблизу школи «світлофорного об’єкту з визивним принципом дії».

Із тим я звернулася до столичного градоначальника і представника ПР у Києві – Олександра Попова.

Мовляв, інтенсивний рух транспорту, безпека школярів, густонаселений мікрорайон, відсутність переходів біля торгівельних комплексів «Полюс», «Фора», цілодобової аптеки «Фалбі», 227 задокументованих порушень ПДР, у тому числі смертельний наїзд на пішохода тощо – прошу вжити невідкладних заходів зі встановлення світлофора до 1 вересня 2011 року.

Відповідь столичної адміністрації не потішила, але обнадіяла. Як доповів в.о. голови О.Мазурчак, зведення світлофора внесено до Програми вдосконалення дорожнього руху та його безпеки на період 2011-2014 років.

Іншими словами, впродовж найближчих 3 років. Якщо знайдуться кошти…

Зволікання ціною в людські життя

Довелося знову звернулася до Попова – коли 4 лютого 2012 року на фатальному переході знову було збито на смерть людину – з вимогою негайно вжити заходів щодо встановлення світлофора і притягнення до відповідальності чиновників, винних у злочинному зволіканні.

Відповів градоначальник особисто – 24 квітня 2012 року – за тиждень до завершення навчального року в школах. Мовляв, грошей немає. І з’являться вони лише «після затвердження Програми надходження відповідних бюджетних асигнувань».

А далі кошти відшукувалися за методом Олексія Азарова – під конкретного мажоритарника від ПР. За кілька місяців світлофор урочисто відкривав Валерій Борисов, який перед тим 5 років безнадійно для мешканців вулиці Сабурова керував Головним управлінням економіки і розвитку столиці.

Як на мене, вже добре, що в цієї казки є щасливий фінал...

Але на чиїй совісті втрачені людські життя, панове Попов і Борисов?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: опозиція,Оробець,вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.