Жодних компромісів із тоталітарним законом про наклеп. Бойкот автору закону!

19 вересня 2012, 20:34
Власник сторінки
Політолог, аналітик
0
975

Суспільство та журналісти в жодному разі не повинні втягуватися в гру в "доопрацювання" скандального законопроекту Партії регіонів. Автор цього закону має стати політичним трупом

Партія регіонів має одну унікальну рису. Вона регулярно умудряється на рівному місці підставляти власного лідера та наносити іміджевої шкоди не лише собі, але й Україні.

Тільки но президент Віктор Янукович був змушений під тиском шаленої критики зі сторони міжнародних організацій та українського суспільства відреагувати на знищення телеканалу ТВІ. 

Ще не встигли забутися запевняння президента про його прихильність свободі слова та свободи преси на Всесвітньому газетному конгресі, як його соратник, народний депутат від ПР Віталій Журавський підклав велику "свиню" під усі намагання влади показати себе щирими поборниками демократії. Принаймні так мені здавалося на перший погляд.

Закон про кримінальну відповідальність, або будь-яку іншу відповідальність за наклеп у вигляді шалених штрафів це тоталітарний закон. За нинішньої судової системи, використання адміністративного ресурсу та кримінального переслідування політичних і громадських активістів - можна буде посадити всіх. Навіть автора цього блогу, за цей же допис, як і інших українських блогерів, журналістів, політологів за будь-яке оціночне судження, яке не сподобається владі.

Я очікував, що депутати від Партії регіонів зрозумівши за якого монстра вони не глядячи проголосували у ВР, усвідомивши всю абсурдність ситуації та її негативні далекосяжні наслідки для іміджу влади в цілому, президента Януковича особисто та Партії регіонів  - відмежуються від ініціативи свого колеги.

Ан ні! Навіть депутати Партії регіонів, які входять до комітету ВР з питань свободи слова підтримали цей законопроект публічно!?  Зараз журналістам та суспільству пропонується нібито пом’якшити законопроект шляхом його доопрацювання, внесення поправок. Тому, стало очевидно, що це законопроект голосувався і приймався свідомо, і про нього знали у адміністрації президента.  Адже відомо, що Чечетов командує голосувати за той, чи інший законопроект по заздалегіть підготовленій табличці. В цій табличці навколо кожного законопроекту є позиція уряду і адміністрації президента "за" чи "проти".

Сьогодні В ЖОДНОМУ ВИПАДКУ не треба приймати умови влади, оскільки гра в поправки - це лише спосіб легалізації цього законопроекту. Ці поправки можуть розглядати роками, а за досить короткий час дії даного репресивного закону, вільна журналістика, публіцистика та блогосфера просто вимре. Вимога має бути одна і єдина - негайне відкликання законопроекту.

На мою думку, як і у прецеденті із Чечетовим, журналісти повинні оголосити бойкот автору законопроекту про наклеп. Щоб цей депутат зрозумів, якщо йому не потрібні журналісти, він не потрібен їм. Він повинен стати політичним трупом, як і депутат Калашников свого часу. Тільки той бив журналістику фізично, власними кулаками, а цей ліквідовує професію журналіста, як таку.

І головне, на сьогодні немає жодної необхідності ухвалення будь-якого закону який регулює наклепи. Кожний громадянин і політик може звернутися до суду про захист своєї честі і гідності та отримати моральну, або матеріальну сатисфакцію. Цього механізму цілком достатньо. І саме такий принцип працює в демократичних країнах.

А те, що збирається ухвалити Партія регіонів це Білорусь-2, Північна Корея-2. Це натуральний сталінізм, той закон, який остаточно закриє Україні шлях до Європейського союзу, перетворить нас на "бананову республіку" та ізгоя в самому центрі Європи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Партия регионов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.