Життя як Диво.

18 січня 2013, 20:02
Власник сторінки
Політичний експерт
0
1894

Життя єдине і розмовляє однією мовою

Френсіс Коллінз, керівник найдорожчого наукового проекту «Геном людини», ще у 2000 р., у своїй відповіді президенту Клінтону на церемонії завершення досліджень, принципово відмовився від атеїзму. Він заявив, що створення ДНК, всього живого, людини – це промисел Бога: «Бог, по Своїй мудрості використав еволюцію як Свою творчу схему». Більше того, саме Бог створив Всесвіт, який початково представляв собою стиснуту в одну мікрочастину чисту енергію. Її щільність була безкінечною, а розміри дорівнювали нулю. Відомі нам фізичні закони до цього стану, іменованого як сінгулярність, неприйнятні. Потім, 14 мільярдів років тому назад, відбувся Великий вибух, який породив Всесвіт. Але нині наука безсила відповісти: що було до вибуху і що його викликало (або Хто його викликав)?

Для цього необхідна неймовірна сила за межами часу і простору. Будь-яка незначна зміна фізичних констант - і ніде у Всесвіті не з’явились би умови для зародження органічного життя. Останні дані астрофізики легко підтверджують біблейське походження Всесвіту. Деталі, можливо, й різні, але основні моменти створення світу, описані в Біблії і дані сучасної астрономії, дивним чином сходяться. Ланцюг подій, наслідком яких стала поява людини, почався миттєво і різко. Зі спалаху світла і енергії.

     Дивом є вже те, що все живе на планеті, від мізерних безклітинних організмів-вірусів, до високоорганізованих тварин і людини – використовує один і той же генетичний код. Життя єдине і розмовляє однією мовою (якщо ви не будете суперечитись за окремі діалекти, характерні для бактерій, багатоклітинних і мітохондрій). Це означає, що поява життя на Землі відбулася тільки один, єдиний раз. Це може мати тільки Божественну Природу.

    Наша віра в Нього і Його діяння – це вільний вибір кожного із нас як Його дітей або формального результату випадкового і, дивовижного одночасно, збігу обставин в неймовірно довгому і хитро переплетеному ланцюгу еволюції.

     Цей вибір, як і вибір самого способу соціально-економічного і політичного існування, належить нашій свободі волі.

    Непросте питання. Бо тривалий час нас переконували, що все в світі відбувається по волі Бога. Місця для нашої, індивідуальної свободи волі, особистого  вибору, здається, нам не залишали. Але без свободи вибору втрачає сенс поняття гріха і персональної  відповідальності людини за свої поступки. У тому числі, і на Страшному суді.

     Давайте, повіримо, що свобода волі є одним із великих Дарів Божих людині, аби вона могла зробити свій вибір між добродітеллю і гріхом, між свободою і рабством, між демократією і диктатурою.

     Свобода волі подарована нам Творцем для активного життя, прогресу і вічного змагання за гармонію світу. Вона дає нам матеріалізовану можливість не чекати, не боятись, не втікати, а прискорювати події і управляти ними, долати страх і встати із колін. Йти вперед, в розвинутий світ істинних свобод і природних прав.

    Це важливо абсолютно для всіх. Особливо для «перехідних» народів, до яких відносить себе один із найстаріших етносів Європи – український. З розкраяною історією, з пустим протиборством амбіцій і немотивованих страхів, із розколотою церквою та жадібною, байдужою до національних інтересів, правлячою елітою із слабкою державою і невизначеним майбутнім. Можливо, й налякані в геномі романтики. Але з чесною і чистою вірою в Бога, відкритим серцем і оптимізмом, великим бажанням постійно змінювати світ на кращий.

   

   Ви їх бачите. Мудрий, досвідчений і професійно вишуканий Вертеп акторів  Дрогобицького академічного музично драматичного театру ім. Юрія Дрогобича, що вперто оберігає джерело національних культурно-духовних традицій, і, зовсім юний, але який красивий і талановитий, Вертеп села Дережичі, що біля Дрогобича на чолі із дивовижним священиком-просвітителем  о.Михайлом, добрим ангелом-хоронителем традицій часу народження маленького Ісуса – Царя бідних, що відмовились прийняти Його.

     Це наше родинне найкраще і найочікуваніше, як і Воскресіння Господнє, свято. Ми бережемо його. Для себе і Вас.

     Любові Вам Всевишнього, добра, щедрої до Вас долі, здоров’я та довгих, щасливих літ в мирі й злагоді мої добрі друзі, опоненти й невмирущі тролі.

     Велике спасибі за привітання до дня народження.

     Ваш С. Гавриш

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.