Вікторе Януковичу - помилуйте трафаретників!

28 березня 2013, 11:55
Власник сторінки
Політолог, аналітик
0
1153
Вікторе Януковичу - помилуйте трафаретників!

Сьогодні в Україні з’явилися свої Pussy Riot

Сьогодні в Україні з’явилися свої Pussy Riot - кілька хлопців, які по суті влаштували політичний перфоманс із нанесенням на стіни будинків трафаретів людини схожої на Януковича із червоною цяткою на лобі – опиняться в колонії за абсолютно дикими в будь-якій демократичній країні звинуваченнями.

Володимир Никоненко, який проходив по справі лише за трафарети зі зображенням людини, схожої на президента Януковича, отримав рік колонії. Ігор Ганенко — 1 рік і 8 місяців позбавлення волі. Апеляційний суд Сумської області не змінив вирок у справі, а прокуратура навпаки вимагала ще більш сурового покарання.

Покарання, власне за що? За такою ж самою збоченою логікою мають пересаджати нещодавніх учасників акції протесту проти Олександра Попова, які публічно спалили снігове опудало «госпідара» із шапкою на голові. Це ж замах на вбивство!?

Насправді справа трафаретників є не менш шокуючою ніж переслідування політичних опонентів, оскільки влада надсилає суспільству чіткий сигнал «будете багато базікати і виступати -  вам також може світити колонія».

Ця справа безумовно приверне увагу міжнародних правозахисних організацій і цілком ймовірно, що хлопців визнають в’язнями сумління. Зрозуміло, що від цього постраждає і без того зіпсований міжнародний імідж України, більше того це негативно впливатиме на персональний імідж Віктора Януковича.

Представник президента у ВР Юрій Мірошниченко виступив із закликом про те, що християнські цінності мають стати основою загальносуспільного діалогу. Кажуть, Віктор Янукович глибоко віруюча людина, а однією із християнських чеснот є вміння прощати.

То чому б президенту не помилувати, чи амністувати цих молодих хлопців? Невже кілька розклеєних трафаретів, які можна сьогодні знайти на будь-якому сайті, включно із гумористичними, на зразок «Дурдому», варті зіпсованого життя двох молодих громадян України?

Можливо Янукович думає, що помилувавши Юрія Луценка, Юлію Тимошенко, чи принаймні двох студентів, що розклеювали трафарети - він проявить свою слабкість?

Однак історія доводить зовсім протилежне і було б дуже добре, якби пан Мірошниченко доніс до Віктора Януковича кілька прикладів такого прощення, які лише зробили сильнішими політичних та релігійних лідерів та увіковічнили їх в історії.

Зокрема, Папа Бенедикт XVI вирішив помилувати свого дворецького Паоло Ґабріеле, котрого звинуватили в крадіжці таємних документів Ватикану. Ці документи стали основою для великого скандалу, який як стверджують деякі експерти, зіграв важливу роль у пізнішому зреченні самого Папи з престолу.

Іоанн Павло II, пробачив турка, який вистрілив у Папу кілька разів на площі Святого Петра в 1981 р. і навіть особисто зустрівся із ним. Вбивцю також було згодом помилувано.

Звичайно, хтось може цілком справедливо сказати, що Янукович не Папа Римський. Однак Папою, наприклад, не був білий президент ПАР Фредерік Віллем де Клерк, який помилував та звільнив чорношкірого Нельсона Манделу попри те, що очолювана ним організація вела не лише мирну, але й збройну боротьбу із режимом апартеїду.

Пізніше Віллем де Клерк отримав Нобелівську премію Миру і тут є над чим замислитися.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Луценко,Янукович,мирошниченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.