ГКЧП 2013

04 квітня 2013, 09:31
Власник сторінки
Політолог, аналітик
0
1002

Путч організований Партією регіонів та "опозиційною" КПУ немає нічого спільного із законністю та парламентаризмом

Абсолютно всім зрозуміло, що путч організований Партією регіонів та "опозиційною" КПУ немає нічого спільного із законністю та парламентаризмом. Насправді це знищення парламенту із середини, та його повна дискредитація.

Ще більш смішно і сумно водночас було дивитися на все це по парламентському каналу "Рада". І тези які звучали і совкова атмосфера, все це вже колись було. А Рибак в цій ситуації, дійсно чимось нагадує Янаєва.

Історія розвивається по спіралі, як тут не згадати ГКЧП. Подивіться і послухайте, нічого не нагадує?

Дивує одне, невже "регіонали" щиро вважають, що суспільство підтримає "конструктивних" путчистів та їх дії? Невже вони вірять, що ЄС сприйме за легітимні ті євроінтеграторські закони, які будуть ухвалені путчистами поза стінами Верховної Ради і без опозиції, яка отримала за результатами парламентських виборів підтримку 50% громадян України? Адже, для європейців  легітимність будь-яких політичних рішень завжди стоїть на першому місці.

Партії регіонів потрібно перестати розмовляти із опозицією та суспільством з позиції сили та пресингу і нарешті згадати про те, що політика це мистецтво компромісу. Потрібно вчитися не лише персонально голосувати, але й вести цивілізований діалог з опозицією.

Хочете, щоб парламент не блокували? Голосуйте за вибори в Києві, тоді зможете проголосувати за потрібні вам євроінтеграторські закони, які опозиція підтримала б на 100%. Все рівно у столиці Партії регіонів та їх висуванцю нічого не світить. Поступіться в цьому питанні, і вам будуть змушені поступитися у відповідь в іншому.

Більше того, всі останні голосування у ВР показали, що сталої більшості у Партії регіонів не має, тому вона просто приречена шукати компроміси, або з позафракційними мажоритарниками, або з опозицією. Партії регіонів потрібно нарешті усвідомити, що політична ситуація після парламентських виборів змінилася, і більшість громадян не на стороні владі. 

За даними соцопитувань в лютому 2013 року сукупна підтримка опозиційних партій (Батьківщини, УДАРу і Свободи) збільшилась з 50 до 56%, водночас сукупна підтримка партій, які формують більшість у парламенті (Партії регіонів та КПУ), зменшилась з 43 до 38%. По суті, влада сьогодні знаходиться у меншості, і з цим потрібно рахуватися. Інакше суспільство радикалізується саме по собі, і "сніжкове хуліганство" це лише квіточки.

А шлях путчу - це шлях в нікуди.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.