Вітання підприємцям!

31 грудня 2011, 09:15
Власник сторінки
Економіст
0
4420
Вітання підприємцям!

З Новим роком і РІздвом Христовим!

Шановні колеги-підприємці!

З Новим роком і світлим святом Різдва Христового!

Успіхів і процвітанням усім нам, здоров’я, благополуччя, добробуту і злагоди у новому році і завжди!

Щодо року, який минає, то він був насправді непростим випробуванням для всього підприємництва в Україні: ми відчули на собі тягар нововведеного Податкового кодексу з його недолугими положеннями, що поставили на межу виживання нашу справу; на жаль, залишились тяжкими реаліями ведення підприємництва утиски і побори чиновників усіх рівнів; більш відчутними стали і симптоми міжнародної фінансової кризи. Від влади, як і у всі попередні роки існування нашої незалежної держави, ми так і не отримали обіцяних подарунків у вигляді покращення бізнес-середовища та і розвиток підприємництва в цілому опинився під великим сумнівом. Перспективи отримання підтримки владою наших ініциатив бачаться в окресленому майбутньому дедалі менше. Чого тільки вартують владні ініциативи щодо Митного кодексу, Законів “Про захист персональних даних” та “Про внутрішню торгівлю”, єдиного соціального внеску та книг обліку для спрощенців і звітності різного гатунку.

Поглибились  тенденції розвитку корпоративного зливання олігархічного бізнесу з представниками влади, що фактично нівелює конкурентний розвиток ринкової економіки як такої. Легальний і незаангажований малий, середній, а тим паче великий бізнес стають усе менш і менш можливими. Сьогодні ми, як і у 90-х роках уже минулого століття маємо шукати “прикриття” для свого існування, але тепер не у бандитів з вулиці, а у бандитів при владі. Декларування найвищими очільниками держави розвитку та підтримки бізнес-середовища залишаються, як це не прикро, поки що лише декларуванням. Насправді ж ми спостерігали у 2011 році владний перерозподіл власності зі зміною персоналій і правил гри у гірший бік для бізнесу. Влада не створила підґрунтя для розвитку прозорого і чесного бізнесу, продовжуючи старі традиції неконкурентного середовища за допомогою тендерних та інших механізмів.

Сподіваюсь, що підприємці розуміють, що у більшості негараздів ми так само винні. Винні тим, що не зуміли належно організуватись і бути далекоглядними тоді, у листопаді 2010, не були єдиними й активними протягом усього 2011. Така наша бездіяльність і безвідповідальність дозволила владі потурати нашими інтересами. Наша роз’єднаність  дозволила розтягти активістів по кутках, не давши зародитись єдиному могутньому руху підприємців. Окрім влади доклали до цього зусиль ще й деякі політики, які вбачають у нас виключно “гарматне м’ясо” у війні за своє „владарювання”. Корони на головах певних лідерів підприємницького руху згубили запал активних представників бізнесу, замінивши його  або політичними гаслами, або відзначальними папірцями на кшталт грамот і подяк. Думаю, що це все робилось не просто так, і за всіма цими діями стоять вивірені технології. Фактом залишається те, що підприємницький рух, який першим сколихнув країну на шляху до державної моделі тоталітаризму чиновників, відійшов на другий план. Водночас, приємно вражає, що наші дії слугували прикладом для дій чорнобильців й інших верств населення. Можливо, нашою місією і було зародження громадянського руху у суспільстві в цілому, і сподіваюсь, що “підприємницький тигр”, дочекавшись активності більшої частини громадян, очолить демократичні процеси економічних і соціальних реформ у нашій країні.

Тому упевнено вірю, що ми як найактивніші представники народу України на це спроможні. Саме ми почали сподіватись виключно на свої сили, розум і винахідливість та стали будівникам свого майбутнього. Саме ми стали каменярами, які зламали стереотипи радянської епохи і надалі виборюємо собі кращу долю. Саме ми як гончарі ліпимо економіку держави, розвиваючи новітні технології,  запроваджуючи інновації та постійно сплачуючи податки, які, передусім, наповнюють державний бюджет. Саме ми, переконаний, є майбутнім України. І незалежно від розміру чи виду бізнесу ми своїми діями рухаємо колесо реформ та прогресу. Адже минулого року нам все-таки вдалось досягти своїх маленьких перемог. Вдалось домогтися вето Президента на “новий” Митний кодекс, на Закон України «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкта житлової нерухомості», яким встановлювалась заборона надавати приміщення в житлових будинках для потреб підприємництва. Спільними зусиллями ми закарбували ключові позиції столичного бізнесу в дороговказному документі “Стратегії розвитку Києва до 2025 року”. Переконаний, що це тільки “перші ластівки” наших майбутніх досягнень.

У новий рік завжди треба входити осмисливши всі помилки, очистившись і чітко визначивши плани і перспективи. Перспектив у нас не багато – вижити чи вмерти як підприємці. Я бажаю всім нам вижити! Вижити і розвинутись, рости і розростатитсь. Дай, Боже, нам у новому році мудрості та порозуміння, єдності і громадянської відповідальності.

Ми просто зобов’язані переконати суспільство у нашій доцільності та знайти розуміння і підтримку своєї діяльності усіма верствами населення. Наш бізнес має стати соціально відповідальним і, коли ми будемо по-справжньому вболівати за якісне надання послуг чи товарів кожному споживачеві, ми отримаємо підтримку себе як повноцінного класу суспільства. Бажаю, щоб у новому році ми наблизились до цих стандартів.

Мудрості нам, підприємці, витримки та удачі!

Зі святами, дорогі колеги!

Голова ВГО "Союз захисту підприємнитцва" Сергій Доротич

www.zahust.com

dorotych@zahust.com

+380681000001 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: Новый год,Україна,влада,бізнес,підприємець,підприємництво,Різдво,вітання,Новий рік
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.