Арбузов – Прем’єр-міністр

07 грудня 2012, 20:56
Власник сторінки
Економіст
0
6627

Le Roi est mort, vive le Roi!

Боротьба за крісло Прем’єра на фінальній стадії. Думаю, що кожний помітив, як протягом останнього тижня зарясніли вулиці поблизу Банкової лайт-боксами з обличчям Голови НБУ Сергія Арбузова. Якщо уважніше вивчити розміщену інформацію, то стане зрозумілим, що це – реклама різноманітних друкованих видань, які топ-новиною подають інтерв’ю та коментарі пана Арбузова. Заяви Президента про оголошення до кінця тижня креатури на посаду Прем’єр-міністра України спонукала головного претендента змінити свою тактику. Тепер малопублічний очільник Національного банку потужно рекламує свою персону.

Незабаром ми дізнаємось про результативність цього одного з елементів тактичної війни за визначне крісло країни. Але шанси у Сергія Геннадійовича досить великі. Представник нової, молодої команди користується знаною повагою „сім’ї” за жорсткі, рішучі та креативні кроки по стабілізації фінансового ринку. Непублічність до цього часу дозволяла Голові НБУ залишатись поза пильною увагою журналістів, а відтак і уникати провокативних статей.

Призначення Арбузова керівником на вулиці Грушевського буде свідчити про запровадження в державі “Уряду жорсткої руки”. Останні ініціативи НБУ на кшталт податку на продаж валюти та кримінальної відповідальності за спробу реалізації тієї ж валюти – це лише квіточки порівняно з можливими плодами новоствореного Кабінету Міністрів України. Піке національної економіки, на фоні байдужості ЄС та Сполучених Штатів, підкріплене війною ультиматумів від Росії, вимагатиме від нової команди радикальних дій. І дії ці стовідсотково будуть не популістські. На шальках терезів стоїть доля країни, а відтак і незалежність фінансово-промислових груп, які вже давно керують Україною. Громадянам не варто розраховувати на лояльність влади.

Практика всіх попередніх урядових змін вказує на стабільну тенденцію з погіршення економіки. Тож готуємось до нового оберту подій.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: президент,НБУ,Кабинет Министров,Президент Украины,Арбузов,Україна,економіка,влада,Президент України,уряд,Кабінет Міністрів,Премьер министр Украины,економика,прем'єр-міністр,прем'єр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.