Чому Аеросвіт банкрут

09 січня 2013, 19:28
Власник сторінки
Економіст
0
22618

Для захисту всі способи підійдуть.

Головною топ-новиною останніх тижнів є банкрутство флагману українських авіаційних перевезень - компанії Аеросвіт. Однак журналісти чомусь дивним чином концентрують увагу на проблемах пасажирів, не висвітлюючи джерело проблеми. Звичайно жаль наших співвітчизників, які застрягли в далеких від Вітчизни аеропортах. Розумію, що позитив від відпочинку туристів, що скористались Аеросвітом, зведено нанівець, але спробую зосередити читачів на головній події кінця 2012 року, яка і спричинила вищенаведені проблеми.

Буду стверджувати, що всі ми з вами є глядачі, а дехто нажаль і учасники(пасажири), гарно розіграної вистави під назвою Аеросвіт. Зараз спробую це довести.

Отже, для необізнаних: авіаперевезення - це престижний бізнес, який зазвичай збитковий, або низько рентабельний, і дає власнику лише міжнародну легітимізацію. Не треба нагадувати кому належить Аеросвіт. І для пана Коломойського, і для Пінчука, цей бізнес ніколи й не був прибутковий. На відміну від попереднього власника А.Майберга, для групи Приват і Пінчука, це похідний бізнес і він є піар-проектом, таким собі прапором. Цей прапор заманює інвесторів, партнерів, клієнтів і забезпечує міжнародний імідж всім їх проектам. Штучно розвалювати такий бізнес власникам, самі розумієте, не вигідно, ну хіба що вони взагалі вирішили поставити на собі і всьому свому бізнесу жирну міжнародну крапку. Враховуючи національну складову господарів компанії, вважати що під час ведення бізнесу були допущені прорахунки - це однаково як вважати, що казино програло одному з відвідувачів.

Новини на кшталт - “200 українців не можуть повернутись додому”, поруч з гучними заявами МЗС, Мінфіну і навіть очільника Уряду лише чіткіше окреслюють справжню ситуацію. Я сам двічі був серед пасажирів Аеросвіту котрі застрягли закордоном, але ніколи такого галасу від влади я нечув, хоча кількість пасажирів була значно більшою 200.

Сподіватись що це влада почала серйозно переймаютись проблемами громадян думаю теж марно. Проблема виключно у бізнесовій війні.

В грудні 2012 у інтернет мережі досить блякло “прослизнула” новина про погрозу Коломойського обвалити гривню з допомогою Приватбанку, як відповідь на бажання “сімї” захопити його бізнес.

Інсценуація з банкрутством для групи Приват і Пінчука - це єдина можливість спасти свій бізнес і привернути увагу. Думаю що давно вже існують домовленості з міджнародними операторами підіграти Аеросвіту, з урахуванням нелюбові до нашого головного очільника. Показово що саме Росія, яка у стані війни з Банковою, була першою скрипкою у цьому спектаклі.

 Ми свідки перерозподілу капіталів. Ярославський з Металістом, Пінчук-Коломойський з Аеросвітом це лишень квіточки. Нас чекають значно цікавіші баталії. То ж вчимось читати сценарії поміж рядків .

 

Show must go on.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
ТЕГИ: Украина,власть,рейдерство,бизнес,Пинчук,Коломойский,Кабинет Министров,предприниматели,рейдерство в Украине,АэроСвит,аеропорт,Україна,влада,аеропорт Бориспіль,уряд,бізнес,власть в Украине,АероСвіт,Кабінет Міністрів,Коломойський,підприємці,бизнес климат,Украина Корупция,рейдери,авіація,бізнес-клімат,власть денег,авіакомпанія,авіакомпанії,Пінчук,війни,Бориспіль,пасажири
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.