Як обрати антисептик для дитини?

07 червня 2021, 22:53
Власник сторінки
Журналист портала Eurostar
0
18
Як обрати антисептик для дитини?

Санітайзери для дітей — тема дискусійна. Навіть вчені та медики не дають однозначної відповіді на питання, з якого віку та як часто діти можуть користуватися антисептичними засобами.

З якого віку можна користуватися антисептиком?

До 7 років мікрофлора та імунний бар’єр шкіри дитини не сформувалися. У цьому віці санітайзери можуть бути небезпечними, руйнувати ліпідний склад шкіри рук, впливати на розвиток імунітету, викликати подразнення та алергію. 

Токсичні речовини антисептичних розчинів швидше всмоктуються в кров — причому виражена шкірно-резорбтивна дія (всмоктування) спостерігається як у дошкільнят, так і молодших школярів. З огляду на те, що обробку рук потрібно проводити кілька разів на день, навантаження на організм дитини буде суттєвим.

У Центрі громадського здоров'я рекомендують школярам мати у рюкзаку дві захисні маски в окремому пакуванні, пачку паперових хустинок і антисептик зі вмістом спирту не менше 60% (перевага надається не рідинам, а гелям). Але водночас у Центрі зауважують, що дітям до 14 років використовувати антисептик не варто.

Як обрати антисептик для дитини

Тож батькам, вихователям та вчителям потрібно закласти основи гігієни дітей до досягнення ними підліткового віку, акцентуючи на важливості миття рук. 

Про гігієну розповідають на уроках природознавства, охорони праці, біології. Батькам можуть допомогти матеріали, випущені UNICEF — наприклад, відео про миття рук, створені спеціально для дітей. Також в UNICEF Ukraine розробили посібник "Навчання дітей правил особистої гігієни" для вчителів, який може бути цікавий широкому колу дорослих, що займаються навчанням та вихованням дітей.

Звісно, миття рук — першочергове правило захисту, але чи можуть бути винятки, коли потрібно використовувати  зосередився не на зовнішній обгортці, а на якості продукції. Компанія випускає антисептики під брендом Clean Stream, які можна рекомендувати й дорослим, і дітям.

Як обрати антисептик для дитини

Високоякісна сировина, у першу чергу спирт, відсутність штучних барвників, спеціальний пом’якшувальний та зволожуючий комплекс для шкіри рук у кожному засобі — все це робить засоби Clean Stream абсолютно безпечними.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.