Вони думали, думали і на двоєдумали...

21 квітня 2021, 00:45
Власник сторінки
natalia3616@ukr.net
0
64
Вони думали, думали і на двоєдумали...
«Дводумство … є безперервний ланцюг перемог над власною пам'яттю і … підкорення дійсності» Орвелл, в романі «1984»

Міністерство вважає, що проблему контрафакту та недовіри до державних інститутів створюють 31тисяча ФОП не веденням форми обліку товарних залишків!?

Чергова імітація бурхливої діяльності, чи намагання, під прикриттям благих намірів, знищити останню можливість малому бізнесу працювати в правовому полі!?

Для чого саме виник проект від Мінфіну Облік товарних запасів для ФОП” і які цілі переслідує?

ГО КПУ провів обговорення серед підприємців, як ця постанова може відобразиться на їх роботі. То ж розглянемо наданий аналіз :

ВИГОДИ Прийняття регуляторного акта забезпечить виконання вимог законодавства, захистить права споживачів, встановить однакові та зрозумілі вимоги для всіх ФОП, зменшить ймовірність реалізації контрафактних товарів на території України, спростить та систематизує питання ведення обліку ФОПами, усуне можливість адміністративного тиску на представників малого бізнесу в особистих інтересах представниками контролюючи органів

ВИТРАТИ відсутні

Яким чином обов'язок ФОП вести додаткову форму обліку ахистить права споживачів? Споживач не має відношення та доступу до обліку на підприємстві. До того ж конкуренція яка розширює вибір для споживача — це те що захищає його права. Ведення товарного обліку зменшує конкуренцію, а отже і права.

-зменшить ймовірність реалізації контрафактних товарів на території України ?

Якщо мали на увазі реалізацію контрафактних (підробку) товарів, прикладів “перемоги” маса. Це і алкоголь, і підробки ліків, все це вже давно з РРО та з обліком “обліку” — маємо 50% ринку контрафактних.

А от якщо мали на увазі контрабанду, яка далі в аналізі згадувалась поряд з контрафактом, то коли товар пройшов державний кордон, зловмисники знайдуть можливість зробити на нього документи, до чого тут ФОП?

-спростить та систематизує питання ведення обліку ФОПами? Це якийсь прояв Дводумства? Термін введений в романі «1984» — здатність дотримуватися двох протилежних переконань одночасно. Спростити ведення обліку для ФОП, того обліку який був не потрібен до цього титанічного мозгового штурму Мінфіну?

До тепер ФОП самі створювали свій бізнес, і обирали самі способи обліку на своїх підприємствах згідно існуючого закону про Спрощену Систему оподаткування. Звернень та прохань до Міністерства спростити та систематизувати облік на кожному з малих підприємств не було. Та й ця задача до виконання Міністерством неможлива, так як мале підприємство для того і існує, щоб гнучко пристосовуватись під конкретні обставини в конкретно взятому місці, у тому числі визначатись з моделлю обліку своїх запасів. -усуне можливість адміністративного тиску на представників малого бізнесу в особистих інтересах представниками контролюючи органів !? Тобто нова, додаткова форма обліку — як нові приводи для вишукування помилок в документах ЗМЕНШИТЬ адміністративний тиск!? І як саме перевіряючий буде визначати добросовісність постачальника, так як це було через блокування податкових накладних, це при тому, що чиновник не несе ніякої відповідальності за свої дії що можуть завдати матеріальної і моральної шкоди підприємцю.

-ВИТРАТИ відсутні!? ФОП, що працює з невеликою кількість найманих, в умовах постійного збільшення видатків через законодавче збільшення мінімальної заробітної плати і як слідство збільшення податків на фонд заробітної платні, та в умовах постійних змін в податковій звітності, вже не зможе виконувати роботу бухгалтера, більш того, він матиме найняти декількох бухгалтерів, щоб вели такий спрощений і систематизований облік. Зарплатня цих бухгалтерів і є ВИТРАТИ підприємців!

-Витрати громадян відсутні !? Недалекоглядна заява, бо ті ФОП, що залишаться працювати в таких умовах, перекладуть зарплатню додаткових штатних одиниць в ціну товару та послуг і громадяни в кінцевому рахунку заплатять за все. До того ж ФОП з РРО не зможе робити закупи у самозайнятих осіб, або невеликих фермерських господарств.

До прикладу, в невеликому сімейному ресторані,  працюючого як ФОП з РРО, кухня робить салат, де використовую не заморські авокадо, а наш рідненькі кріп чи петрушку, з такого ж сімейного господарства. Тепер і на город посадимо бухгалтера? Що б він надавав накладні постачальника для того ресторанчику, що надумав для клієнта зробити салат з кропом, чи петрушкою на рідному чорнозему вирощеному, а не Ашаном, Новусом, АТБ проданим по ціні золотих куполів на Лаврі. Це нічого, що ми стали менше дихати ? Після того, як ви ввели податок на повітря(с)і натягли на всіх маски?

-Згідно Оцінки впливу на сферу інтересів суб’єктів господарювання ця постанова торкнеться 31тисячу підприємців Серйозно? Міністерство вважає, що проблему контрафакту, непорозумінь і недовіри до державних інститутів створюють 31тисяча ФОП не веденням форми обліку товарних залишків!? За це ми платимо податки у воюючій  за свою цілісність країні? Щоб ціле Міністерство розказувало 31тисячі ФОПам, як їм вести облік в їх маленьких магазинчиках, чи кафе, чи пунктах обслуговування, якщо цей ФОП в силу інших нових законів та підзаконних актів таки поставив РРО, в надії, що виконавши цю умову він зможе працювати ?

Це все відбувається в країні де чиновники, які неповторно створили проблему в понад три мільйонів євробляхерів і -ніколи ії вже не вирішать.

В воюючій країні, де практично мільйон власників зброї не мають Закону про зброю, а дозвільну службу в поліції розформовано .

31тисяча підприємців кажете?


Який ми можемо зробити висновок?

Чиновники з 2010року мають на меті знищити Спрощену Систему оподаткування!

Завдяки спротиву підприємців, Податкового Майдану та постійному контролю активності в податковій законотворчості, одномоментна відміна ССО не вдається. Тому спостерігається тактика “відкушування” кусками.

- обмежили дозволеним оборотом до1млн,

  • придумали “ризикові” групи товарів,

  • розділили по напрямкам діяльності,

  • і тепер додають нові форми звітності та обліку.

Для чого це робиться?

Може бути декілька причин і усі ці причини доповнюють одна одну.

- спадщина радянського держапарату - ненависть до вільних підприємців, яких навіть в аналітиці називають не підприємцями, а зневажливо “торговцями”

- лобіювання, торгових мереж, які вважають малий бізнес своїми конкурентами.

- цілеспрямована діяльність завербованих чиновників державою-ворогом, що воює з Україною, для розхитування економічної та суспільної стабільності.


то ж в кращих традиціях ...ВІЙНА— ЦЕ МИР, а СВОБОДА — ЦЕ РАБСТВО.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Покращення,малий бізнес,середній бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.