Полювання на ФОП

27 лютого 2019, 10:58
Власник сторінки
natalia3616@ukr.net
0
133
Полювання на ФОП

Нові "цікаві" ініціативи уряду вбивають малий бізнес

Кожен рік починається з “покращень”. Самозайняте населення знову може забути про поняття “горизонт планування”, бо на ФОП відкрили чергове полювання.
Спецконтингент МінСоц ріже по ще живому активному прошарку населення, бо треба ділитися! І нічого, що Соціальна і Соціалістична моделі Держави трішки різні, хоча б у тому, що Соціальні держави зазвичай займаються розподілом соціального багатства, але не пригнічуючи при тому ринкове середовище. Та керівники Міністерства соціальної політики вважають, що керують в УРСР.
За підрахунками різних експертів в нашій країні на 11мільйонів пенсіонерів і 12 мільйонів працюючих, з них тільки 6 мільйонів не в державному секторі, тих хто справді виробляє додану вартість, платить податки, а не перекладає з однієї кишені в іншу, як бюджетники. Тобто ці 6 мільйонів платять податки і внески, з яких виплачується пенсії та зарплати іншим, а ще й соціальні виплати членам нашого соціуму через вік чи здоров'я.
При нормальному керівництві, не продрозкладці (рос. продразвёрстка), що призвела до Голодомору , якщо ви хочете розвитку, то знижуєте тиск, якщо настає перевиробництво, то тиск збільшуєте.
Вочевидь, Міністерство соціальної політики посягає на Статтю 43 Конституції України. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Адже воно створило спецзагони Держпраці, підсилило їх поліцейськими і втручаються в роботу недержавних підприємств, де роботодавець і найманий працівник, або самозайнята особа, що виконує роботу на замовлення роботодавця користуються ст.43 Конституції України, а ці спецзагони своїм втручанням порушують права громадян України.
Деякі економісти, що навчають економіці не працювавши з економікою ні дня, насаджують думку, що такі вільні відносини недержавних роботодавців і недержавних працівників є загрозою для економічного та промислового розвитку. А найбільше претензій до ФОП.
На лютий 2019 рік в Україні зареєстровано 1 841 543 ФОП.
Тобто трохи менше 2 мільйонів громадян не склали руки, не протягли їх за милостинею-соцдопомогою та субсидією на 40 мільйонну країну і їх визначили як загрозу економіці.
В документі “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України що до посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці” внесли нові критерії ознак трудових відносин. А для чого? Так, це такий вид трудових відносин і з розвитком технологічного укладу (techno-economic paradigm) такі відносини будуть ще сильніше поширюватись. Працівник не буде по “гудку” приходити на робочу територію, і не буде прикований ланцюгом до робочого місця. Сьогодні у більшості працівників свої “знаряддя праці” і виконувати роботу вони можуть дистанційно.
Багато хто вважає, що новий законопроект буде стосуватися тільки ФОП оформлених в IT. Та на справді, ці критерії можна застосувати до репетиторів, спортивних і бізнес-тренерів, лікарів, психологів, перукарів і нотаріусів і навіть до прямих продажників, бо у них на якийсь час може виникнути необхідність в неспецифічним для них самих послугам, або не на деякий час, а на постійний.
Виникає питання для чого застаріле трудове законодавство з веденням стосів паперів:
- штатні розписи;
- трудові книжки;
- табель обліку робочого часу;
- відомості по заробітній платі;
- накази з особового складу;
- правила внутрішнього трудового розпорядку;
- колективний договір;
- положення про оплату праці;
- графіки відпусток.
І багато іншої цікавої літератури особливо, якщо ти ФОП і в тебе 2-3 найманих працівника і то не постійно.
Але ж з такими ознаками можна дійти до абсурду, що господар квартири чи будинку повинен буде реєструватись як підприємець і брати в штат сантехніка, обов'язково сповістивши ДФС в установленому порядку. І самого сантехніка, поки той не усуне протікання або засмічення труб, і при цьому на радість Держпраці і МінСоцу заведе весь пакет документів і буде їх зберігати 75 років. Може ми ще з усіма міністрами договір будемо окремо складати?
Р.S.
Воно б чесно визнати:
Пенсійний фонд-банкрут;
Митниця - бере добром;
Державні чиновники - на самоокупності;
Великі підприємства платники податків по податковій звітності -збиткові, а по офшорам на перших сторінках Форбс.
Але ж ми на порозі виборів і серед 36 мільйонів виборців тільки 2 мільйони ФОП. Кому вони цікаві? Та й реформи ніби в дії, а результат для популістів не важливий.
Всі ситі, задоволені і тільки ФОП - “козли-відпущення”, що постійно заважають їм жити!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: бізнес-клімат,малий бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.