Коли настануть зміни

13 жовтня 2020, 10:51
Власник сторінки
natalia3616@ukr.net
0
60
Коли настануть зміни
історична спіраль часу

Поки не засвоїмо уроки історії - ми ніколи не залишимо виток історичної спіралі феодально-рабовласницького ладу.

На днях, у суботу 10 вересня, дуже тихо пройшов день психічного здоров'я.

Та на передодні місцевих виборів це здається підозрілим, бо серед нас хворих багато, а особливо хворих СССром та соціалізмом.

От і хочеться розповісти про "страну, что просрали" на прикладі міста Ватутіне де я побувала на початку вересня і описать нєопісуєме не доходили руки.

На неповторну красу лісової дороги, що простяглась від Одеської траси до містечка Ватутіне по Черкаській області відволікатись не будемо, бо все те було перекреслено, при подоланні смуги перешкод в'їзду в місто під кодовою назвою “Швейцарський сир”. Тільки но вдалось виїхати на пагорб над залізничною колією, як перед нами неочікувано відкрився мікрорайон п'ятиповерхівок типу “чешки”. Їх вигляд в цій закинутій місцевості мене збентежив — що саме було місто-утворювачем, звідки гроші на таке вєліколєпіє!?

І ось що розповіла wikipedia , виявляється у 1947 році, на місці буровугільних копанок, не Донбасом єдиним, було прийнято створити комбінат по видобуванню цього палива у формі брикетів.

Все що потрібно для цього, було чесно вкрадено вивезено, як трофейне з Німеччини у складі

відвального моста з вбудованим роторним екскаватором, екскаваторів видобутку, ТЕЦ і фабрики брикета. Треба віддати належне, місцевими, для будівництва міста було зведено цегляний завод та деревообробний комбінат.

До речі, місто назване на честь героя Радянського Союзу Миколи Федоровича Ватутіна, що завершив Корсунь-Шевченківську операцію і визволяв ці місцини.

Німецький відвальний міст пропрацював, не зважаючи на варварську експлуатацію, до 1970року, в зимовий час в гідросистему по не відомим причинам в гідросистему не заливали спирт, а потім ще й російськомовні інженери з найкращою освітою на планеті, що більше знались на совєтизації ніж на інженерії, взялися його подовжувати (реконструювати) -планова економіка потребувала жертв-і жертва завалилась.

З тих пір місто почало занепадати, нових конструкцій не придумали, а Німеччину, не всю, на радість німцям, а тільки ГДР, товаріщі на той час вже довели до приблизно того ж стану що й  відвальний міст, то ж не було що, та де експропрійовувати.

Обов'язковим я вважаю буде додати, хто саме створював наймолодше місто Черкаської області. Основною робочою силою, за сталінською традицією, стали декілька тисяч зеків, та набрані вербувальниками голодні і невибагливі робітники та робітниці із повоєнних навколишніх сіл.

До чого все це веду? Та все ж до того, поки не зрозуміють що соціалізм, де все загальне і водночас нічиє, там де ніхто ніколи не стане кимось, життя не стане на нормальну колію.

Зеки, голодні люди, раби що працюють за пайок не можуть задовільнити свої першочергові потреби то ж про Піраміду потреб Абрахама Маслоу годі вже й говорити.


-Недоторканість приватної власності;

-Розвиток підприємництва, саме малого;

-Накопичення капіталу в руках створювачів матеріальних благ, а не “справедливого перерозподілу” рабовласниками-держглистами.

Все це може дати поштовх до економічного зростання, росту зарплат та добробуту населення.


А поки надалі ми будемо спостерігати підвищення податків, закони для своїх, циркулярні підвищення мінімальних зарплат та шантаж пенсіями, патерналістично ставити галочки в бюлетенях, за тих хто накрав і нам трошки дасть, обирати та віддавати своє життя в руки відомих “лідерів” - ми ніколи не залишимо виток історичної спіралі феодально-рабовласницького ладу.

Інформація для тексту взята з відкритих джерел

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.