Українська жінка може все!

25 березня 2019, 23:13
Власник сторінки
natalia3616@ukr.net
0
104
Українська жінка може все!
ФотоVlad Biloshkura

«BusinessWoman2019» зібрав тисячу успішних українок

23 березня 2019 р. у Києві відбувся ІІІ Міжнародний форум «BusinessWoman2019». Зібралось понад тисяча успішних яскравих жінок.

Це було найпотужніше мотивування до дії в той час, коли наче прокидаєшся після зимової депресії. Після холодної зимової сірості та мряки яскраве березневе сонце виглядає трохи бешкетно. Саме таке сонце було на дворі в цей день і саме така сяюча атмосфера була в залі. Жінки та квіти, подаровані усім від депутата Верховної Ради України Дмитра Лубінця, випромінювали щастя.



Для запрошених на форум чоловіків «то було, як Різдво для дітей, бо вони були оточені неймовірною красою та огорнуті святковою атмосферою», жартував Золтан Хорват, Почесний консул України в Угорщині.
Основне посилання форуму, проголосив на самому початку Геннадій Чижиков, Почесний консул Франції в Україні, президент ТПП України, – «Де жінки – там успіх, системність і стабільність».
Зарубіжні гості прибули з Угорщини, Польші, Бельгії, Грузії , Китаю, ОАЕ, Індії, США. Більшість з них – це українки, жінки-амбасадорки своєї батьківщини, в тих країнах, де проживають уже тривалий час, мають бізнес та політичну кар’єру.

Секція № 1 «Політика, міжнародна дипломатія та енергетична безпека»  
«Європа зараз під важким пресингом гібридної війни, Росія марить розпадом Євросозу, і це великий виклик для української діаспори. Трудова міграція – світова тенденція, однак українська жінка в Європі – це феномен! Вона працює і утримує своєю працею чотирьох в Україні. На жаль, сім’я залишається без матері, без берегині», – зазначає Ярослава Хортяні, президент Європейського Конґресу Українців, заступник президента Світового Конґресу Українців.

Галина Матюшина, координатор Платформи Солідарність, експерт з міграції, депутат від партії Християнські демократи CD&V від міста Антверпен з 2012 по 2018 р., пояснює, що головні реформи, на які чекають жінки-мігрантки, що мріють повернутись додому – це пенсійна та медична… Жінки від бізнесу податкової реформи вже не чекають, а будують успішні компанії за кордоном, хоча і вони, і їх закордонні бізнес-партнери вбачають в Україні великий інвестиційний потенціал.

«Енергетична сфера в Україні, на жаль, поки що досить закрита для жінок, але зміни відчутні. Мають бути законодавчо закріплені квоти представництва жінок у місцевих та державних органах влади та наглядових радах. Жінки мають отримувати якісну освіту та кристалізуватись у спеціалізації, щоб бути конкурентоздатними», – повідомила Наталя Бойко, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Секція № 2 «Бізнес, економіка та соціальна відповідальність»
Українські жінки можуть усе! Цю тезу на 100 % доводить неповний перелік досягнень наступних спікерок, та чомусь про цих жінок не чути в інформпросторі, доступному широкому загалу. Цікаво, що їх багато в Україні. Лише мені особисто знайомі жінки, які можуть потроїти цей перелік. Але в новинах електорату краще сказати про #зубожіння, #зраду і відсутність #нових_облич.   

Аліна Скоморохова – генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс», співзасновник низки підприємств з виробництва електроенергії від сонячних електростанцій, а саме: ТОВ «ЕКОТЕХНІК-ЯРМОЛИНЦІ», ТОВ «ЕКОТЕХНІК МИНЬКІВЦІ», ТОВ «Енергія Сонця –Нова Ушиця», ТОВ «ЕКОТЕХНІК-ТЕОФІПОЛЬ», ТОВ «ЕКОТЕХНІК-КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ», ТОВ «ЕКОТЕХНІК-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ», співзасновник і голова Благодійного фонду «Відродження Миньковецької держави», член правління Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області, співзасновник Міжнародного Об’єднання Жінок-Українок (МОЖУ), амбасадор Міжнародної Амбасади Жінок-Підприємниць.
Ганна Давиденко – науковець (доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук, доцент, професор, директор Вінницького інституту та коледжу, проректор з наукової та міжнародної діяльності Університету «Україна»), депутат Вінницької міської ради, громадська діячка.
Марія Мезенцева – депутат Харківської міської ради, голова депутатської групи «Рівні можливості для всіх», член Європейської асамблеї жінок-депутатів, координатор Східного регіону Української жіночої демократичної мережі та волонтер.
Аліна Ничик – магістр міжнародної економіки, аспірант політичних наук (Манчестерський університет), менеджер проекту «Жінки в політиці Україна – ЄС» (Брюссель – Київ), контент-менеджер Української демократичної ініціативи (Сідней).
Ольга Трофімцева – в. о. міністра аграрної політики та продовольства України.
Залуська Олеся – радник міністра економічного розвитку і торгівлі України; навігатор проекту Експортна стратегія України.
Софія М. Георгієв – засновник, виконавчий директор Ukrainian Women in Business, NFP Chicago – MSF, BSc (Hons) Summa Cum Laude (маркетолог, ментор).
Вероніка Олена Марчук – президент Міжнародної Амбасади Жінок-Підприємниць в Україні, юрист (адвокат), член Регіональної палати юридичних радників у Варшаві, директор Україно-польського бізнес-центру.
Євгенія Ковальова – власник консалтингової компанії «Benelux-Assistance».
Ірина Гакало – засновник та директор з розвитку ТМ «Насолода», співзасновник Хмельницької приватної гімназії «Мої обрії», співзасновник компанії BRG мережі ресторанів у Хмельницькому та Києві.

ХОЧУ, МОЖУ та БУДУ! Висновки форуму:
Гендерна політика починається вдома – повага до жінки в сім’ї народжує повагу в суспільстві. Для цього жінка повинна відкинути феодальні стереотипи, подолати страхи невпевненості та недооцінку своїх можливостей.
Жінка не має отримувати владу над чоловіком, вона має отримати владу над самою собою.
Вірити в себе!
Чоловіки і жінки мають змінити конкуренцію на колаборацію!

Організатор форуму – засновниця журналу «БізнесWoman», директор україно-угорської консалтингової компанії «East West Mentor UA» Ганна Крисюк. Співорганізатори і модератори секцій – Дар’я Мустафiна, директор ГО «Інститут партнерства та сталого розвитку», засновниця Всеукраїнської академії жіночого лідерства та підприємництва Inspiring Women, та Анастасія Баклан, засновник компаніі з організаціі ділових заходів «Business Gathering», експерт Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE), член Ради клубу молодих підприємців «Young Business Club».

Поважними гостями ІІІ Міжнародного бізнес-форуму «BusinessWoman2019» були: Хьюг Мінгареллі– голова представництва Євросоюзу в Україні; Партха Сатпатхі – індійський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні; Натача Діас Агілера (Natacha Díaz Aguilera) – кубинський дипломат, тимчасовий повірений у справах Республіки Куба в Україні та Молдові за сумісництвом; Наджла Аль-Раїс – керівник політичного, економічного та медіа відділу Посольства ОАЕ в Україні; Геннадій Чижиков – Почесний консул Франції в Україні, президент ТПП України; Золтан Хорват – Почесний консул України в Угорщині, власник консалтингової компанії «East West Mentor»; Сергій Гайдайчук – президент бізнес-клубу СЕО; Іраклі Леквінадзе – бізнес-омбудсмен Грузії; Іван Яжинський – співвласник БК «Шобелі Україна»;Ольга Семанчакова– голова NAŠA CESTA, Словаччина; Марта Барандій – доктор юридичних наук, засновниця ГО «Promote Ukraine», керівник офісу Asters у Брюсселі, співзасновниця МОЖУ; Галина Матюшина – координатор Платформи Солідарність, експерт з міграції, депутат від партії Християнські демократи CD&V від міста Антверпен з 2012 по 2018 р. та інші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: малый и средний бизнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.