Про старт сейсмічних робіт у форматі 3D

13 травня 2020, 07:45
Власник сторінки
CEO Burisma Group
0
16
Про старт сейсмічних робіт у форматі 3D

Burisma Group розпочала додаткові сейсмічні роботи у форматі 3D на Карайкозівському родовищі (Харківська область), що дозволить удосконалити процес вибору місцеположення проектних свердловин, процес буріння та, відповідно, приростити видобувні запаси Групи

Роботи буде проведено на площі близько 227 кв. км.
На Карайкозівському НГКР раніше вже були проведені сейсмічні роботи у форматі 3D, результати яких були враховані під час буріння Групою п’яти нових продуктивних свердловин. Додаткове дослідження та отримані результати дозволять повною мірою розкрити його потенціал з огляду на складні геологічні умови.

Водночас завершено сейсмічні роботи на Клубанівсько-Зубренківській площі. Роботи також проводилися у форматі 3D на площі понад 160 кв. км. Отримані дані передані ТОВ «Геоюніт» для їхнього перехресного дослідження та інтерпретації.
Крім того, завершуємо роботи з переобробки польових сейсмічних даних 3D на Водянівскому родовищі у Харківській області.
Роботи проводяться спільно з Schlumberger — лідером з обробки та інтерпретації сейсмічних даних.

 Обробка даних сейсморозвідки з використанням сучасних методів дозволить отримати інформацію з високою роздільною здатністю та з точним відображенням деталей структурної будови родовища. Завдяки цій інформації ми матимемо змогу значно збільшити відбір газу з Водянівського родовища, оконтуривши найбільш перспективні місця для буріння глибоких свердловин.
Нагадаю, в листопаді 2020 Burisma Group завершила бурові роботи чергової свердловини №3 глибиною 6042 м на Водянівському родовищі. Під час буріння був використаний буровий верстат Service King Manufacturing SK3000. Ця свердловина була сьомою за рахунком глибиною понад 5000 м та другою за рахунком глибиною понад 6000 м серед свердловин Водянівського родовища.
За планом у 2020 році Burisma Group має провести сейсмічні роботи, інвестиції у які становитимуть понад 600 млн грн.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина,газ,Європа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.