Від спаду до зросту?

15 березня 2020, 17:06
Власник сторінки
магистр управления общественного развития
0
90
Від спаду до зросту?

Кому допомогли "інвест-няні" ?

    За панікою навколо коронавірусу ми забули про декілька суто українських проблем. Попередній уряд «нових облич» залишив країну в умовах спаду промислового виробництва. Щоб від спаду перейти до зросту нам потрібно залучити інвестиції. 
    Так, ми пам’ятаємо, як нещодавно президент обіцяв іноземним інвесторам особистих «інвест-нянь» у вигляді бонусу за інвестиції від 100 млн доларів. Кілька місяців минуло. Скільки «інвест-нянь» влада видала інвесторам? Де звіт про залучення інвесторів, успішні кейси?
     Інвестору недостатньо дати особистого радника. Інвестору треба умови і сприятливий клімат. І жоден іноземець не зайде сюди, поки власні українські інвестори не отримають комфортні умови для ведення бізнесу. В них є бажання. 
       Засновник МХП Юрій Косюк в Давосі сказав: «Створіть інвестиційні стимули для бізнесу, щоб він заводив в країну гроші. Адже зараз, наприклад, мене як бізнесмена ви ставите перед вибором, куди інвестувати далі: в країни з державними стимулами по капітальним інвестиціям - в Європу (до 50%), в Саудівську Аравію (до 70%) - або в Україну?». 
       Зараз м’яч на стороні влади і президента особисто. Не вистачає політичної волі зробити декілька рішучих кроків назустріч підприємництву. У нас є великий бізнес, який рухає економіку України. Це українські компанії з українським менеджментом, орієнтовані на український ринок. Наприклад, МХП, UFuture, Fozzy Group, АТБ, Епіцентр, Нова Пошта – це лише деякі з найбільших українських компаній, які зацікавлені в подальшому розвитку нашої країни. Вони хочуть інвестувати сюди, але часто змушені дивитись на Захід або Схід. І держава повинна втримати їхній інтерес до власної держави. 
        Поки не буде зрозумілих умов і підтримки зі сторони держави, ми не зможемо говорити про жодні інвестиції. Риба шукає де глибше, а бізнес завжди інвестує туди, де матиме найкращі умови та найбільшу потенційну вигоду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.