Рік реформи – караван іде!

23 липня 2019, 12:14
Власник сторінки
0
38

Попри виборчі перегони робота Асоціації не припинялася на вулицях столиці. А це той результат, який буде видно і після завершення каденції нинішнього парламенту.

 Виборчі перегони в країні скінчилися і робота рекламного бізнесу повертається в нормальне русло. Журналісти припинять смикати Асоціацію питаннями про те, скільки грошей партії витрачають на рекламу, а політики перестануть використовувати рекламні конструкції для боротьби з конкурентами. Тому зараз я хочу розповісти про речі, які, як на мене, важливіші, бо робота Асоціації, попри виборчі пристрасті, не припинялася на вулицях столиці. А це той результат, який буде видно і після завершення каденції нинішнього парламенту.

Коли понад рік тому оператори почали замінювати рекламні конструкції в центрі міста, багато хто з пересічних громадян не розумів, а подекуди й не помічав тих насправді титанічних змін, які ми разом із владою і київською громадою розпочали у столиці.

Принципово те, що відбувся не просто демонтаж і заміна старих конструкцій на нові, згідно з правилами та схемами. Звичайно, можна було б вкотре нагадати, що ми повністю оновили центр міста новими або капітально відремонтованими конструкціями, і зробили життя киян комфортнішим у громадському просторі. Це насправді так! Але головне те, що у столиці з’явилися тенденції до цивілізованого ринку зовнішньої реклами. Ми змінюємо старі підходи на відкриті та прогнозовані. Як наслідок, це вже привело до появи нових напрямів у індустрії, таких як цифрова зовнішня реклама, або Digital Out-of-Home. Сьогодні в столиці вже працюють більш ніж 50 цифрових панелей, об’єднаних у мережі. У місті почали ставити панелі великого формату, площею 32 квадратних метри. Їх уже можна побачити біля станції метро «Берестейська», на Наддніпрянському шосе, біля Південного та мосту Патона. Зараз оператори запроваджують технології, які стандартизують сегмент і дадуть змогу вимірювати ефективність діджитал у зовнішній рекламі. Завдяки цьому можна буде працювати ще краще.

 Це тільки один приклад змін, які стали можливими завдяки більшій прогнозованості ринку для бізнесу. Отримавши зрозумілі та прийнятні правила, підприємці вже почали вкладати гроші в розвиток, бо можуть прогнозувати свою діяльність. Сподіваюся, що результати виборів цього підходу не змінять.

Звичайно, нікуди не поділися проблеми з «Укравтодором» та іншими комунальними балансоутримувачами територій, департаментом благоустрою й утримувачами інженерних мереж, які продовжують затягувати нас у минуле, гальмуючи погодження документів. Так, доводиться вже майже рік чекати погоджень від Мінкульту, там де вони мають з’явитися за кілька днів. Нам і досі доводиться витрачати 80% робочого часу на чиновників із трьох десятків комунальних і державних установ. А ще останнім часом нас дивує неврегульованість реклами на кіосках. Ларки своїми яскравими проспектами нівелюють Реформу, яку проводять оператори. Бізнес вкладає кошти в місто, вивіряючи кожен крок і ставлячи сучасні, та не дешеві конструкції, а поряд стоять кіоски, які й досі фонять рекламним шумом. Це, чесно кажучи, викликає роздратування не тільки в киян, а й у професіоналів ринку. Однак, попри все, наш караван іде, незважаючи на тих, хто намагається його гальмувати.

 

Зараз тривають роботи у третій і четвертій форматних зонах. На цих вулицях уже демонтовано майже 3000 тисячі конструкцій. Ті, які встановлюють — це переважно нові або капітально відремонтовані. Чесно кажучи, операторам іноді просто не вистачає рук, аби швидше оновлювати парк, бо рухаємося й справді рекордними темпами. Нині можна стверджувати, що ми всі разом добре попрацювали над Реформою. І це, даруйте, зовсім не пафос і не запаморочення від успіху — як можуть сказати недоброзичливці. Насправді оператори спільно з міською владою за останній рік зробили більше роботи, ніж за увесь час до цього. І це нормально, бо світ довкола нас динамічно змінюється завдяки технологіям. Ми живемо в цікавий час, який потребує і швидких рішень, і рішучих дій.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.