Рік змін у столичній рекламі.

17 квітня 2019, 11:30
Власник сторінки
0
65
Рік змін у столичній рекламі.

Реформа реклами за рік охопила 228 столичних вулиць. Оператори уже працють у 3-й і 4-й форматних зонах. Попри перепони які завжди постають на шляху змін - Реформа йде за графіком!

Всього рік тому ми мріяли і будували плани про те як зробити Київ комфортним для всіх: і для киян і для бізнесу, який тут працює. Хотіли аби городяни пишалися нашою столицею так само як парижани чи лондонці. Тому зі свого боку вивчали і використовували передовий досвід і технології з усього світу. Це і якісні скроли які змінюють старі примітивні щити, і технологічні digital - конструкції якими вже доволі щільно накрите місто. Всього рік тому ми приступили до роботи  – а вже зараз Реформою охоплено 228 вулиць Києва. З лютого почалися роботи у 3 і 4-й форматних зонах, вийшли на великі проспекти і у спальні райони, вже охоплений Лівий берег міста.

Наші амбітні плани примушують операторів працювати буквально вдень і вночі, аби Реформа йшла за графіком і не створювала незручностей для киян. Всі вулиці оновлюються швидко і якісно. До прикладу, роботи на Набережному шосе тривали всього три доби. Бо ми розуміли- це одне з популярних місць відпочинку киян і туристів, тому роботи не мають їм заважати. Так само швидко і майже непомітно для мешканців було оновлено сотні інших вулиць і проспектів міста.  Окремо варто зазначити, що бізнес завжди йде назустріч містянам коли скажімо, сіті - лайт стоїть в незручному для пішоходів місці. Конструкцію переносять, хоч для цього доводиться коригувати документи, отримувати додаткові погодження і проводити повторні роботи з демонтажу та монтажу.

Природно, що такий стрімкий рух і величезний обсяг робіт для операторів – досить серйозне навантаження. Адже тільки з фінансового боку оновлення однієї конструкції коштує оператору від 40 до 350 тисяч гривень, демонтаж із відновленням благоустрою однієї конструкції – від 3 тисяч до 25 тисяч гривень. Хочу підкреслити, що всі витрати на заміну взяли на себе оператори

За рік Реформи проявилися і певні труднощі. Оператори так швидко працюють, що за ними не встигають чиновники і комунальники. Проблеми є з оперативністю оформлення дозвільних документів службами, які мають надати свої погодження, або тим чи іншим чином задіяні в процесі. Адже згідно нової Схеми змінилися місця розташування конструкцій. А для цього потрібно оновити і документи. Проте розгляд їх гальмується починаючи від Міністерства культури України  і до департаменту міського благоустрою. Заважає роботі і неузгодженість із комунальниками у тих місцях де місто проводить реконструкції. Операторам бракує комунікації з будівельниками щодо їх планів з перебудови вулиць, проспектів, зведення велодоріжок та паркувальних кишень. Часто їх розташовують там де відповідно до затвердженої розпорядженням КМДА Схемі мала б стояти рекламна конструкція. А, оскільки ми працюємо дуже швидко, то часто закінчуємо все до того як місто розпочинає свої роботи. Нові узгодження гаять час і призводять до незапланованих додаткових витрат. З цим не було б проблем якби своїми планами будівельники заздалегідь ділились з управлінням реклами.

Варто згадати і спроби з боку певних політиків і операторів оскаржити та заблокувати Реформу реклами у столиці. Але їм це не вдалося, бо зміни – це не забаганка операторів, а насамперед потреба жителів Києва. Громада була серед ініціаторів реформи, і ми всі разом із владою і киянами почали змінювати столицю, наводити лад у місті.

Вже зараз і ми і кияни можемо побачити і оцінити зміни на сотнях київських вулиць. Справа яка почалася з компромісу між нами, міською владою і городянами – стала успішним прикладом співпраці яку вже видно по всьому місту!  Але головне  - Київ буквально на очах змінюється, не втрачаючи свого столичного шарму він стає комфортнішим для людей які тут живуть і працюють.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.