Консенсус у Сумах може змінити місто

23 квітня 2019, 14:50
Власник сторінки
0
67

Оператори і міська влада працюють над новими Правилами і Схемою розміщення рекламних конструкцій. Асоціація операторів зовнішньої реклами України завжди підтримує консенсус і баланс усіх учасників.



Ринок зовнішньої реклами в Україні динамічно розвивається. Мери та депутати міських рад розуміють, що зручні, безпечні та красиві вулиці – це комфортний громадський простір для городян. Бізнес їх у цьому підтримує, бо це не тільки гарний настрій людей, які живуть, працюють і відпочивають у місті, а й нові туристи та інвестиції.

Суми – мальовничий і овіяний легендами куточок Слобожанського краю. Саме зараз оператори і міська влада активно працюють над новими Правилами і Схемою розміщення рекламних конструкцій. Асоціація спільно із представниками ринку та місцевими операторами надала свої пропозиції, що враховують інтереси і громадськості, і бізнесу. Сподіваємось, зміни, які прийдуть у Суми, тільки додадуть йому рейтингів і зроблять життя городян комфортнішим.

Адже під час розробки документів були враховані не тільки унікальні особливості міста, а й вимоги, що закладені в нормативно-правових актах, прийнятих раніше міською радою. А це і чіткі відстані між конструкціями, і форматні зони.

Також, розробляючи комплексну Схему, ми уважно підходимо до безпеки пішоходів і водіїв, бо рекламні конструкції не мають перешкоджати пішохідному руху та перекривати видимість дорожніх знаків.

Окрім цього, враховували історичну забудову Сум: архітектурні та історико-культурні особливості цього давнього і красивого міста на Слобожанщині. Це принципова позиція і начальника управління архітектури та містобудування Андрія КРИВЦОВА, і операторів.

Мета поставлена важлива і відповідальна, тому робочі зустрічі щодо узгодження юридичних питань, оформлення документів і опрацювання Схеми, яка влаштує всі сторони, тривають і досі.

Наша принципова позиція, аби Правила відповідали інтересам і захищали всіх операторів – і місцевих, і тих, які працюють на загальнодержавному рівні. Хочу запевнити, ніхто не збирається переділяти ринок реклами в Сумах чи порушувати баланс бізнес-інтересів. Ми зацікавлені в дотриманні домовленостей і стабільних надходженнях від реклами у бюджет міста.

Наша позиція незмінна в роботі з партнерами. Це чітке виконання вимог Схеми з боку операторів в обмін на довгострокові дозволи від міської влади.

Якщо вдасться досягти успіху в ухваленні Правил, бізнес готовий інвестувати у рекламну галузь міста. А це не тільки заміна й оновлення всіх конструкцій, а й нові технології, які прикрасять вулиці Сум, а життя городян зроблять комфортнішим.

У разі затвердження документа виконавчим комітетом, у центрі міста будуть розміщені лише «скроли» і «сіті-лайти», а це суттєво підвищить естетику громадського простору, городянам не заважатимуть старі та громіздкі конструкції.

Бізнес, знаючи принципову позицію Сумського міського голови Олександра ЛИСЕНКА щодо захисту інтересів громади, сподівається на виконання домовленостей і рівновіддаленість усіх операторів - учасників переговорів від влади.

Асоціація операторів зовнішньої реклами України завжди підтримує консенсус і баланс усіх учасників переговорного процесу. Головна умова – ухвалення і дотримання прозорих Правил у Сумах. Щоб були враховані інтереси і громадськості, і бізнесу; і для того, аби Схема розміщення рекламних конструкцій у місті була дієвою, а дозволи працювали у Сумах не місяць-два, а мінімум п’ять-десять років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.