HeadHunter Україна оголосила найкращих роботодавців України 2018 року

01 лютого 2019, 16:53
Власник сторінки
0
115
HeadHunter Україна оголосила найкращих роботодавців України 2018 року

У четвер, 24.01.2019, стали відомі імена кращих роботодавців 2018 року згідно однойменного дослідження Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, яке проходило с 10 вересня по 16 грудня 2018 р

Організатори «Рейтингу роботодавців України» 2018 під час трьох хвиль опитування вивчали думку респондентів, аби визначити, що цінують пошукачі в роботодавцеві, на що звертають увагу, обираючи компанію, та хто з роботодавців є найбільш привабливим на ринку праці.

Особливістю методології проведення даного дослідження є те, що у ньому враховуються оцінки як пошукачів (перша та друга хвилі опитування), так і експертів (третя хвиля опитування). При чому у співвідношенні ваги оцінки 60/40. Адже фахівці констатують: ринок праці України все більше стає "ринком кандидата", коли пошукач займає проактивну позицію та обирає роботодавця. Тому наразі важливо розуміти, якими критеріями користуються спеціалісти при виборі роботодавця, яка кореляція пріоритетів та досвіду роботи пошукача, які джерела є найвпливовішими для отримання інформації про роботодавців та як пошукачі приймають рішення про роботу. Залучення ж експертів до дослідження уможливило збільшення об’єктивності даних шляхом отримання їхньої незалежної оцінки привабливості роботодавців у кожному галузевому переліку. Так, до дослідження приєдналися:

1.            Юрій Зеленін, виконавчий директор бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу»

2.            Михайло Колісник, професор з фінансів Львівської бізнес-школи (LvBS)

3.            Марина Маковій, Генеральний директор HeadHunter Україна

4.            Олександр Полянчук, управляючий партнер Alex Polin Executive Search

5.            Катерина Скібська, Генеральний директор DOPOMOGA GROUP, Ukraine and Moldova

6.            Сергій Кравченко, заступник голови Державної служби зайнятості України

7.            Андрій Кривокоритов, засновник та СЕО групи компаній «Брейн Сорс Інтернешнл»

При оцінюванні експерти враховували прозорість та соціальну відповідальність бізнесу, рівень зрілості HR-функції у компанії, розвиненість системи навчання і корпоративної культури, репутацію роботодавця, соціальні гарантії для працівників, турботу роботодавця про працівників, їх залученість у бізнес.

Пошукачі ж відзначають, що при виборі компанії-роботодавця звертають увагу на стабільність компанії, корпоративну культуру та соціальну відповідальність, розташування офісу, цінують наявність Іноземних інвестицій/міжнародного капіталу, враховують відгуки про компанію у відкритих джерелах, зважають на галузь бізнесу та популярність бізнесу тощо.

Всі гравці ринку праці сходяться у думці, що теперішній час сповнений викликів: високий рівень міграційних настроїв, трансформація ринку праці та глобальні тренди, необхідність створення і підтримки системи управління, однаково ефективної для різних поколінь співробітників.

Все це призводить до того, що компанії все частіше говорять про важливість створення та розвитку ціннісної пропозиції (EVP), турботи про щастя, ментальне і фізичне здоров'ї співробітників, забезпечення можливості для розвитку і навчання, побудови емоційного зв'язку з брендом компанії, підвищення рівня «причетності» і eNPS (employee Net Promoter Score). І ці процеси мають бути не декларовані, а реальні. Можемо констатувати, що найбільших успіхів у цьому напрямку досягли компанії, які увійшли до списка «Рейтингу роботодавців України» 2018. Так, у ТОП-20 увійшли (в алфавітному порядку) 1+1 Медіа, Агротек, Альфа-Банк, Winner, WOG, Vodafone Україна, EY, Київстар, Coca-Cola, COMFY, Креді Агріколь Банк, Майкрософт Україна, МакДональдз Україна, Нова Пошта, OLX, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, Samsung Україна, ТК СТБ, Фармак

 

Варто пам’ятати, що «Рейтинг роботодавців України» - своєрідний лакмус стану ринку праці та цінностей пошукачів. А значить, і орієнтир для компаній у питанні формування та розвитку HR-брендінгу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: работа,работодатели,рынок труда в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.