Сила валюти

15 червня 2014, 17:39
Власник сторінки
0
62
Сила валюти

Розмови про «сильний долар», який, очевидно, залишається в наших інтересах, добре відомі фахівцям та учасникам ринку.

Експерти продовжують наполягати на тому, що долар і надалі буде дорожчати, якщо політична ситуація в Україні не зміниться. Проте не треба забувати, що вже більше року українська гривня повільно, але впевнено дешевшає відносно «зеленого та могутнього».

Фінансові експерти переконують: не треба створювати паніку, особливо дивлячись на сучасні політичні реалії України. Адже нерозумна та вперта боротьба проти зростання долара може спричинити такий невчасний його стрибок, а з ним полізе вгору і євровалюта. Для девальвації наразі причин немає, але послаблення національної валюти таки неминуче.

Можна виділити 4 причини, які штовхають гривню до послаблення. Перша – це загальний стан економіки та фінансів, який значно погіршився за останні декілька років. Друга – запозиченість, незбалансованість та дефіцит бюджету. Третьою причиною є недостатній фаховий менеджмент Кабміну. І останньою, четвертою, назвемо політичну ситуацію. Не складається враження, що ті політичні реалії, в яких ми змушені жити сьогодні, викликають повальну паніку на фінансовому ринку. Ці панічні настрої викликані здебільшого розумінням людей, що економіка у тяжкому стані. Проте якщо подивитися з іншого боку, можна зрозуміти, що рейтинг України у світі знижується, в країні нестійке становище. А отже населення скуповує «тверду валюту». Не дивно, що народ тікає від грошової одиниці невизначеної та ризикової країни. Отже, чим довше ми житимемо у невизначеності, тим довше нас буде супроводжувати негативна динаміка розвитку економіки.

От і маємо: ряд внутрішніх, зовнішніх та політичних показників, які безпосередньо впливають на стан гривні у світі. Впливові експерти вважають, що у нинішніх українських умовах, більш коректною була б політика повільної девальвації, ніж політика утримування курсу. На жаль, це виглядає не як економічне, а як політичне питання. Нацбанк вважає, що фіксований курс – це те, що нам потрібно сьогодні, але насправді, це створює проблеми для економіки, які ми нині і маємо. Також важливо, що буде з доларом на міжнародних ринках, бо гривня дуже прив’язана до нього. Зараз долар укріплюється. Тож будемо сподіватися на стабілізацію економічної та політичної ситуації в Україні, яка відчутно покращить життя пересічних громадян.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина-США,валюта,курс долара,економіка,бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.