Реальна зарплата падає через рівень інфляції

29 травня 2014, 21:27
Власник сторінки
0
30

В Україні знижується рівень реальної зарплати через зростання інфляції.

«Зниження реальної заробітної плати в Україні - це прояв загальної кризової ситуації в країні. Адже зараз спостерігається зниження доходів населення, зокрема через падіння курсу гривні, скорочення оборотності коштів. Це ознака депресії та кризових явищ в економіці», - сказав Жаліло.

На його думку, у травні падіння буде ще сильнішим через конфліктні ситуації у східних областях.

«Зниження реальної зарплати може бути пов'язано з ситуацією на сході України. Там традиційно були високі зарплати. Зараз робота підприємств гальмуєтьсяя, що природним чином відображається на зарплаті. Але квітневі показники ще не відобразять всієї картини, адже основні проблеми почалися в травні», - прогнозує економіст.

Нагадаю, реальна заробітна плата в Україні в квітні 2014 року зменшилася на 2,7% в порівнянні з березнем поточного року та на 1,3% порівняно з квітнем 2013 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Politiko
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.