УКБС: ПРИЗНАЧЕННЯ РАДИ НБУ ПОТРЕБУЄ ПРОЗОРОСТІ

07 квітня 2014, 10:06
Власник сторінки
Экономист
0
92

УКБС виступає за відкрите призначення на керівні посади у фінансовому секторі

Регулювання діяльністю банківської системи повинно здійснюватися виключно професіоналами з досвідом практичної роботи у відповідній сфері, кандидатури яких обрані прозоро та підтримані громадськістю, про що раніше зазначала Асоціація „Український Кредитно-Банківський Союз”.

Особливо це стосується Ради Національного банку, головним завданням якої є розроблення Основних засад грошово-кредитної політики країни та здійснення контролю за її проведенням.

         Також до повноважень цього органу відноситься аналіз впливу грошово-кредитної політики на стан соціально-економічного розвитку України та розробка пропозицій щодо внесення відповідних змін до неї. А рішення Ради НБУ є обов'язковими для виконання Правлінням Національного банку. 

         Це свідчить про велику відповідальність кожного члена Ради та необхідність  виваженого підходу до її формування.  

         В УКБС зауважують, що призначення Верховною Радою за своєю квотою нових членів Ради НБУ, нажаль, відбулося з порушенням задекларованих владою принципів, адже Парламент не оприлюднив і не провів публічного обговорення відповідних кандидатур з  інститутами громадянського суспільства, зокрема, з профільними асоціаціями.

«На думку УКБС, зазначені процеси повинні відбуватися гласно та відкрито із залученням представників банківської спільноти, –  зазначає Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Це сприятиме формуванню команди, здатної своїм професіоналізмом, відповідальністю та прозорістю прийняття рішень забезпечити економічну та соціальну стабільність в країні».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: НБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.