У всьому винен Жозе Мануел Пінту Тейшейра

02 березня 2012, 12:11
Власник сторінки
журналист
0
2545

Напередодні парламентських виборів у країні системна криза. Як головне свідчення цього – подорожчали яйця.

Звичайно, винні в усьому перш за все попередники. Тимошенко, Луценко і далі за списком. Треба було б усіх посадити. Весь їхній Майдан. Пожаліли – ось тепер і отримують. Ющенко? Віктора Андрійовича не чіпати! – нікому буде свідчити на цих майданутих популістів і нинішніх опозиціонерів. Вони просто звихнулися на тій демократії. Ніби вона їх годує. Яка демократія, коли пів-країни без штанів?! А інша – без хліба. А вони все не викричаться. І докричалися.

На фоні світової кризи падає власне промислове виробництво. В зоні ризику врожай. Цього року необхідно виплатити 12 млрд. дол. зовнішнього боргу, а МВФ відмовив у кредитах. Російська газова удавка все тіснішає…

Звичайно, ціни зростають, зарплати падають і загальна маса людей біднішає. Але це цілком нормальний цивілізований процес – є спади й підйоми. І всі не можуть бути багатими. Тільки найрозумніші й найкмітливіші. Бо народилися в передовому індустріальному краї. І найпершими зрозуміли, що якщо не будеш працювати ліктями й кулаками, то ніколи не будеш багатим. Тому навіть у цих клятих обставинах примножують власні статки. Звичайно, з допомогою своїх у владі.

Отож, не так усе погано. Бувало гірше. І взагалі, як кажуть ці українці, – немає лиха без добра. Чим більше убогих людей, котрі потребують допомоги – тим легше й дешевше проводити вибори. І зберігати в країні спокій і стабільність. Попри ґвалт, що підняли на Заході ці горе-захисники демократії. Краще вони допомогли б матеріально й не виставляли неприйнятних умов.

Так, половина з того, що вони давали, у нас завжди розкрадалося. На це немає ради. Така совкова традиція, хто б не був при владі. Це треба розуміти. А вони менторським тоном вчать їх, людей успішних і значно багатших від цих європейських розумників, життю.

Зациклилися на Тимошенко й Луценку. Випусти їх і край. Та варто їх випустити, як вони знову все перевернуть догори дном. Почнуть націоналізацію, деприватизацію, піднімуть революцію. Тоді, щоб зберегти в країні конституційний лад, спокій та стабільність, доведеться застосувати силу. Знаючи можливості цих буйних скандалістів, не виключено, що потрібно буде й ввести війська. Можливо, навіть доведеться стріляти, щоб зупинити безлад. А воно треба ситій і благополучній Європі під боком мати криваву рану?! То ж нехай краще мовчать. Сидять ці крикуни – Тимошенко, Луценко – нехай і далі там сидять. Усім від цього буде лише спокійніше.

Звичайно, якщо найближчим часом не знайдуть десь на стороні грошей – може бути дуже погано. Доведеться пояснити Путіну: якщо він не зменшить ціни на газ і не дасть у борг кілька мільярдів, щоб можна було б перед виборами хоча б проімітувати на пару місяців підняття пенсій і зарплат, то буде погано перш за все йому, збирачу земель російських. Це він перед виборами надимав щоки, розігруючи антиукраїнську карту. А прийде до влади – враз стане зговірливішим.

Звичайно, вимагатиме, щоб вони вступали до Митного союзу. Не питання, на крайняк – можуть і вступити. Якщо вже геть погано буде. Під цим дахом можна буде ще довго купони стригти. Але це останній варіант. Бо ті російські акули їх одразу проковтнуть. А якщо й не проковтнуть, то добряче обберуть. Отож, як у казці: направо підеш, без коня лишишся, наліво – без голови. А без коня, це все одно, що без голови. Обирай тут.

І у всьому цьому винен не хто інший як цей клятий Жозе Мануел Пінту Тейшейра. Це все його робота. Неправильно інформував як Голова делегації ЄС в Україні європейських партнерів про справи в Україні. Все подавав у викривленому світі. Мабуть, його теж Тимошенко купила. Щоправда в неї, кажуть, уже гроші закінчилися. Тоді вона його своїми жіночими чарами приворожила. Точно чари! Яка страшна людина ця Юля. Всю Європу з розуму зводить.

Здається лише представники Сомалі, КНДР і Гондураса з Гватемалою не вимагали випустити із-зі ґрат Тимошенко та Луценка. Репутаційні втрати катастрофічні. Їх можна й варто було б, очевидно, уникнути. Без особливого ризику. Якби ж хто знав із них, що означає це слово «репутація» і як воно може позначиться на кількості грошових знаків. І на майбутніх виборах.

Але б і це б нічого, якби яйця через підвищений попит не подорожчали!..

Ні, таки в усьому винен Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.