УКБС: БАНКІРИ УКРАЇНИ ОТРИМАЛИ ПОДВІЙНУ ПІДТРИМКУ У МІЖНАРОДНІЙ БАНКІВСЬКІЙ РАДІ

03 грудня 2013, 08:21
Власник сторінки
Экономист
0
115

УКБС підтримує розширення впливу та збільшення потенціалу Міжнародної банківської ради країн СНД, Центральної та Східної Європи.

На підтримку цієї ініціативи УКБС виступив на черговому засіданні Міжнародної координаційної ради банківських асоціацій країн СНД, Центральної та Східної Європи (далі – МБР).

Також на зустрічі представників міжнародної фінансової еліти досліджено перспективи і ризики державно-приватного партнерства та поточу ситуацію у банківському секторі України, на підставі інформаційно-аналітичного матеріалу, підготовленого УКБС.

Нагадаємо, що МБР створено у вересні 2004 р. банківськими асоціаціями з Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану і Центральної та Східної Європи для встановлення ефективної взаємодії банківських об’єднань та сприяння розвитку торгово-економічного та інвестиційного співробітництва держав, які раніше мали єдиний економічний простір.

На початку грудня 2004 р. на першій (після утворення) зустрічі засновників МБР, що відбулася у Мінську, присутніми було одноголосно підтримано прагнення УКБС щодо встановлення співробітництва з асоціаціями-учасницями МБР з метою консолідації зусиль для захисту прав та спільних інтересів. Так, у рік свого десятиріччя, УКБС стала першою асоціацією, що приєдналася до лав МБР.

Згодом, географію учасників МБР було розширено. Зокрема, крім згаданих асоціацій, учасниками Ради також стали банкіри Азербайджану, Грузії, Молдови, Сербії, Таджикистану, Узбекистану. Наразі її склад збільшився вдвічі та налічує 13 банківських об’єднань.

За 9 років діяльності в МБР розглянуто аналітичні матеріали УКБС щодо тенденцій розвитку національної грошово-кредитної системи; визначення нормативів діяльності банківських установ; аналізу законодавства з валютного регулювання; досвіду України зі створення системи гарантування вкладів фізосіб; тенденцій розвитку банківського сектору в умовах міжнародної фінансової кризи та досвіду антикризового регулювання; стану роздрібного бізнесу та управління ризиками у банках; перспектив розвитку державно-приватного партнерства в банківському секторі України; ролі банківських об’єднань у зміцненні фінансових ринків та взаємодії з органами державної влади тощо.

„Результативність співпраці інтернаціональної команди МБР полягає у встановленні взаємовигідної співпраці, активної взаємодії банківських об’єднань країн СНД, Центральної та Східної Європи та конструктивного діалогу при опрацюванні питань фінансової сфери, – повідомила Генеральний директор Асоціації „Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. – Важливі рішення приймаються більшістю голосів. Тому розраховуємо, що приєднання до МБР ще одного українського банківського об’єднання створить підґрунтя для зміцнення нашої позиції при вирішенні актуальних проблем банківської діяльності, у т.ч. щодо захисту прав кредиторів; підтримки ліквідності банків; збереження стабільності національної грошової одиниці тощо”.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.