Політика по українські.

22 січня 2011, 19:14
Власник сторінки
Координатор Аналітичної Платформи АПК
0
593

реалії

       Коли вже нарешті в Україні, буде сформовано  професійну політичну еліту, яка  забезпечуваним реальне народовладдя. В Україні за усіма критеріями, система влади, її механізми та інститути залишаються слабкими, неспроможними виконувати висунуті суспільством завдання.  І якщо ще п’ять років просто споглядати, невідомо куди ці процеси приведуть всю державу.         Україна намагається просуватися шляхом демократизації усіх сфер суспільного життя: економіки, політики, культури. А більшість провідних українських політиків ставляться до демократії абсолютно беззастережно.

       Демократія проповідує принцепи свободи і рівності. Політичний устрій демократії, заснований на засадах виборного представництва. Це все гарні ідеї, які нажаль згодом стають ареною і засобом боротьби економічних інтересів. Демократія по українські – це перш за все протистояння великих капіталістичних  груп, що прикриваючись принципами свободи слова й думки намагаються  вибити побільше голосів для своїх кандидатів.

      А потрібно, щоб   представники українського політикуму визнавали і сповідували таку ідеологічну парадигму розвитку, яку б суспільство підтримувало. Вона має відповідати національним потребам, традиціям і найкращим світовим демократичним здобуткам. Виборець повинен чітко орієнтуватись в ідеологічній програмі кожного кандидата, знати його політичні переконання, який вектор розвитку країни він підтримує.

       Політичні партії не можуть створюватись під лідера, це має бути чітка і послідовна в своїй роботі політична сила, що матиме конкурентноздатних членів. Кожен з яких, зможе стати лідером, має панувати дух конкурентності. Вся європейська партійна система побудована на ідеологічних засадах. Кожна партія знає, яку позицію людей вона відстоює і це не залежить чи потрапить вона до парламенту чи ні. Якщо ні, є над чим працювати, проводиться аналіз діяльності, переобирається лідер, що здатен донести до виборця головну ідею цього політичного об’єднання.

      Якщо будуть ідейні сили в Україну прийде час сильної, стабільної, високопрофесійної влади, яка стане проявом структурованого в політичному та високорозвиненого в економічному плані суспільства, яке здатне впливати на владу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.