УКБС готує інноваційний прорив на фінансовому ринку

07 квітня 2011, 06:41
Власник сторінки
Экономист
0
455

На Спостережній Раді УКБС обговорені інноваційні проекти, шляхи розв’язання нагальних проблем банків та прийнято План робіт на 2011 рік.

Постановили консолідувати зусилля банків-кредиторів для визначення шляхів врегулювання заборгованості ВАТ «Сумихімпром». Для цього створюється Клуб кредиторів, метою якого є вирішення питань погашення кредитної заборгованості позичальників досудовими способами, коли стороною виступає установа – член УКБС. 

Цей неформальний Клуб утворюється для запровадження в Україні цивілізованих норм та правил досудового врегулювання проблем із позичальниками - юридичними особами, які одержали кредитні ресурси в українських банках, але не обслуговують власні кредитні зобов’язання.

“Спостережна Рада УКБС підтримала також інноваційний проект “Електронні комунікації з судами і підрозділами Державної виконавчої служби”, направлений на ведення електронного процесування судових документів, – зазначила Генеральний директор Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. – Це дозволить підприємствам уникнути неефективних витрат коштів, часу та інформації для подачі документів до суду та виконавчої служби.”

На засіданні прийнято рішення щодо виключення зі складу УКБС:                                ПАТ “БТА Банк”, КБ “Володимирський”, Банк “Демарк”, ПАТ “Перший інвестиційний банк”, АТ “Сведбанк” (публічне), Представництво АТ “Сведбанк” в Україні, АКБ “Юнекс”, АБ “Енергобанк”.

Крім того, Спостережна Рада проаналізувала ефективність діяльності УКБС в 2010 р. та затвердила План робіт на 2011 рік, яким передбачено вирішення актуальних проблем банківської діяльності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.