УКБС домігся від Мінпрому запевнень щодо погашення боргів Сумихімпромом перед банками

26 квітня 2011, 15:17
Власник сторінки
Экономист
0
418

За зверненням Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Міністерством промислової політики України проведено нараду під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Клюєва А.П.

 щодо врегулювання заборгованості ВАТ “Сумихімпром” перед банківськими установами.  

На засіданні розглянуто проблемні питання та прийнято рішення щодо організаційно-технічних та фінансово-економічних заходів, зокрема підвищення ефективності господарської діяльності ПАТ “Державна холдінгова компанія “Титан України”, якому передано функції управління “Сумихімпром”.

Також, Мінпромполітики запевнив УКБС в тому, що адміністрація “Титану України” та “Сумихімпром” усвідомлюють необхідність збереження об’єкту і стабілізації обстановки на ключовому підприємстві держави для подальшого проведення розрахунків по боргам. Тому робиться усе можливе для того, щоб вивести товариство на проектні потужності, максимально підвищити ефективність роботи та зменшити збитки.

Крім того, повідомлено, що розроблено план діяльності ВАТ “Сумихімпром”, яким передбачено впровадження заходів інвестиційної програми технічного розвитку підприємства на 2010-2015 рр.

“Якщо план буде реалізовано, це дозволить забезпечити конкурентноздатність продукції та покращити ефективність виробничої діяльності, зокрема, за рахунок поповнення обігових коштів товариства. Зважуючи на викладене, Мінпромполітики разом із ПАТ “ДХК “Титан України” продовжить здійснення заходів по стабілізації фінансово-економічного стану зазначеного товариства для погашення існуючої кредиторської заборгованості товариства,” – зазначив заступник міністра Міністерства промислової політики В.Кравченко.

Непоодинокі випадки неповернення державними підприємствами кредитів, наданих банками під модернізацію виробництва, свідчать про необхідність втручання держави для цивілізованого вирішення проблем між учасниками ринку банківських послуг.

В тому числі для  розв’язання проблемної заборгованості одного з найбільших в Україні підприємств-боржників – ВАТ “Сумихімпрому”. Вирішення цього питання дозволить не тільки виконати кредитні зобов’язання державного підприємства, а й зберегти для подальшого розвитку стратегічно-важливий, містоутворюючий суб’єкт господарювання.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.