УКБС адекватно реагує на системні виклики та захищає учасників фінансового ринку

26 травня 2011, 12:44
Власник сторінки
Экономист
0
424

Відбулася прес-конференція Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” на тему “Світова Криза та виклики банківській системі України”, у якій взяли участь Борис Тимонькін, Борис Соболєв та Петро Барон.

Представники УКБС зазначили, що в цьому році виповнюється 20 років національній банківській системі, а також 15 років створення національної грошової одиниці – гривні.

За роки незалежності в Україні побудовано сучасну фінансову систему, впроваджено національну грошову одиницю, забезпечено її стабільність. Створено електронну систему проведення розрахунків між банківськими установами та суб’єктами господарювання, казначейство, інші установи, організації і підприємства, які забезпечують повноцінне функціонування національної банківської системи.

В той же час, Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” продовжує вирішувати питання законодавчого врегулювання проблем банківської діяльності для спрощення умов їх функціонування, забезпечення стабільності надходжень до державного бюджету та поновлення кредитування реального сектору економіки в рамках економічних програм Президента та Уряду.

Перший віце-президент УКБС Борис Тимонькін, характеризуючи діяльність Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” в 2010 році, зазначив, що її експерти фахово здійснюють юридичну експертизу усіх нормотворчих актів, які стосуються діяльності банківської системи України. Налагоджена ефективна взаємодія з керівництвом банків-членів УКБС та реалізація принципу колегіальності під час прийняття системних рішень.

Крім того, доповідачем було зазначено, що позитивним моментом в діяльності УКБС стала відсутність політизації під час розв’язання будь-яких проблем банківського сектору. Це дозволяє УКБС не поділяти фінансово-кредитні установи на групи та працювати з усіма своїми членами в інтересах банківської спільноти.

Такі підходи в діяльності об’єднання дозволяють їй плідно взаємодіяти з центральними органами виконавчої влади та досягати взаєморозуміння у співпраці з регуляторними структурами. 

Це сприяє оперативному вирішенню питань функціонування банківського сектору та протидії антиконкурентним загрозам. Крім того, принципи діяльності УКБС та механізми консолідації учасників ринку допомагають адекватно реагувати на системні виклики та успішно захищати учасників фінансового ринку України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.