УКБС за законодавче врегулювання повноважень на фінринку

09 вересня 2011, 14:13
Власник сторінки
Экономист
0
478

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” звернулася до ВРУ щодо необхідності доопрацювання проекту Закону “Про внесення змін до деяких законів України стосовно повноважень органів державної влади щодо встановлення вимог до інвестування активів”

 

Експерти Асоціації за виключення з законопроекту змін до статті 31 ЗУ “Про страхування”, яким передбачено наділення Держфінпслуг широкими повноваженнями по встановленню вимог до якості активів, обмежень щодо їх максимальних обсягів, вимог щодо наявності та рівня кредитного рейтингу активів певних категорій та банків або емітентів цінних паперів, у яких розміщуються кошти страхових резервів.

УКБС вважає, що зазначені вимоги та обмеження повинні бути закріплені в Законі, а не в підзаконних нормативно-правових актах. Оскільки концентрація таких широких повноважень у одного держрегулятора тягне за собою суттєві корупційні ризики, що знижує його регулятивну ефективність і може збільшити системні ризики ринку фінансових послуг.

“Крім того, в рамках адміністративного судочинства можливе оспорювання суб’єктами ринку окремих положень і нормативів підзаконного акту Держфінпослуг, що може ускладнити його практичне застосування іншими учасниками ринку. 

Це свідчить про недосконалість запропонованого у законопроекті законодавчого регулювання. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.