УКБС за підвищення конкурентоспроможності економіки України

11 жовтня 2011, 06:34
Власник сторінки
Экономист
0
632

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” надіслала Раді підприємців при Кабінеті Міністрів України пропозиції до “Державної програми розвитку внутрішнього виробництва”.

 

УКБС в цілому позитивно оцінила основні положення Програми в частині, що стосується необхідності розвитку потенціалу високотехнологічних товарів українського виробництва. 

Експерти Асоціації зазначили, що орієнтація вітчизняної економіки на пріоритетне обслуговування зовнішнього попиту робить країну залежною від кон‘юнктури світових товарних ринків, в чому переконують руйнівні наслідки світової кризи.

Разом з тим, УКБС зауважує, що в умовах обмеженості державних фінансових ресурсів  неможливо забезпечити задекларований Програмою інноваційно-інвестиційний напрям розвитку внутрішнього ринку майже на 53 % за рахунок коштів державного бюджету.   

Представники банківської спільноти зазначили, що для мінімізації ризиків та акумуляції вільних фінансових ресурсів приватного сектору держава повинна створити законодавчі умови для формування банківською системою України довгострокових фінансових ресурсів з метою забезпечення потреб економіки.

Адже в умовах, коли частка довгострокових кредитів складає менше третини (29%) від активів національної банківської системи, економіка України позбавляється  доступних інвестиційних ресурсів за рахунок приватних джерел, що стає причиною гальмування розвитку внутрішнього ринку.

Наше об’єднання переконане, що чітка диференціація строкових та поточних депозитів та умов їх обслуговування сприятиме забезпеченню довгостроковими кредитними ресурсами національної економіки.

Це дозволить підвищити її конкурентоспроможність та суттєво покращить зовнішньоторговельний баланс країни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.