УКБС:“Захист персональних даних збільшуватиме обсяги довгої гривні”

11 жовтня 2011, 10:00
Власник сторінки
Экономист
0
672

З метою захисту банківської таємниці Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” надала пропозиції до нормативно-правових актів, які розроблені Державною службою України з питань захисту персональних даних.


УКБС вважає, що проекти “Типового порядку обробки персональних даних у базах персональних даних” та “Рекомендацій щодо забезпечення захисту персональних даних у базах персональних даних від незаконної обробки, а також від незаконного доступу до них” відповідають ЗУ “Про захист персональних даних”

В той же час, деякі норми потребують вдосконалення для усунення неоднозначних тлумачень. Крім того, зазначені нормативно-правові документи не враховують банківської специфіки. Тому, УКБС запропонував НБУ при підготовці власного документу з питань захисту персональних даних визначити положення для мінімізації несанкціонованого розкриття банківської таємниці.

Таким чином, зауваження експертів до зазначених проектів Державною службою України з питань захисту персональних даних враховуватимуться при розробці нормативно-правових актів регулятора. Зокрема, щодо деталізації механізму збору, накопичення та обробки інформації, визначення юридичних підстав для здійснення процесуальних дій, порядку роботи, принципів, методів класифікації баз персональних даних.

“Врахування наданих нашим об’єднанням зауважень забезпечить можливість виконання банками норм Закону України “Про захист персональних даних” (вiд 01.06.2010  № 2297-VI), який набрав чинності 1 січня 2011 р. та діючого банківського законодавства,зазначила Генеральний директор Асоціації Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер.   Це сприятиме підвищенню довіри вкладників до банківської системи та посилення позитивної динаміки (12% з початку п.р. або 33 млрд. на 01.09.11 р.) залучення фінустановами довгострокових фінансових ресурсів”.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.