УКБС-НБУ:“Новий перелік РКО сприятиме зниженню вартості банківських послуг”

12 жовтня 2011, 05:37
Власник сторінки
Экономист
0
552

Асоціація “Український Кредитно-Банківський Союз” (як ініціатор питання) отримала від Національного банку України оновлений проект Переліку операцій з розрахунково-касового обслуговування, які не підлягають оподаткуванню податком на додану вартість (ПДВ)

Зауваження УКБС щодо необхідності доопрацювати вказаний документ були враховані регулятором і до Переліку включено низку операцій, які складають значну частину діяльності фінустанов. 

Нацбанк погодився із експертами Асоціації щодо необхідності включення до Переліку: операцій з переказу коштів (у т.ч. комунальних та інших платежів від фізосіб) у національній та іноземній валюті через рахунки та без їх відкриття; переоформлення поточного рахунку клієнта у зв’язку з ліквідацією підприємства на рахунок ліквідаційної комісії; проведення розрахунків на кліринговій основі та виконання операцій за розрахунками з використанням СПЗ.

Включення до Переліку зазначених операцій забезпечить банкам можливість їх здійснення без сплати ПДВ та необхідності збільшення тарифів (на 20%), – зауважила Генеральний директор Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. –  Крім того, УКБС продовжуватиме роботу щодо поширення зазначеного Переліку  не тільки на суб’єктів банківської системи, а й небанківські фінустанови. Це   унеможливить збільшення витрат фінансово-кредитних установ та зменшить вартість їх послуг для населення     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.