Феміда оніміла

22 лютого 2012, 18:07
Власник сторінки
Публічний інтелектуал, доктор філософії з права, правозахисник, дослідник і практик миру та ненасильства.
0
486
Феміда оніміла

В українських судах вже не бачать і не чують людей. Наприклад, це відео знято сьогодні у приймальні голови Святошинського районного суду.


В багатьох українських судах за радянським зразком не приймають позови просто так. Визначають дві-три години два-три рази на тиждень, в які треба вистояти довжелезну чергу на прийом до помічника судді, який переглядає та реєструє позови, і при тому іноді ще й відмовляється приймати документи. 

Ця процедура незаконна, суперечить не тільки статті 6 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод (позбавлення права на справедливий суд), але й діючому законодавству. Саме тому й мовчать працівники суду, бо усвідомлюють незаконність своїх дій. 

Довідка: 

Відповідно до частини 1 статті 118 ЦПК, позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції. 

Відповідно до частини 8 статті 149 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" в апараті суду загальної юрисдикції утворюється канцелярія, яка щоденно протягом робочого часу суду забезпечує прийняття та реєстрацію документів, що подаються до відповідного суду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суд,права людини,правосуддя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.