УКБС провів міжнародну фінансову конференцію

29 березня 2012, 10:12
Власник сторінки
Экономист
0
427
УКБС провів міжнародну фінансову конференцію

Професійне банківське об'єднання запропонувало міжнародним експертам, посадовцям, представникам фінансово-кредитних установ обговорити шляхи подолання наслідків світової фінансової кризи.

15-16 березня у готелі “Inter-Continental” (м. Київ) пройшла міжнародна фінансова конференція “Глухий кут сучасної фінансової системи: у пошуках альтернатив”, організована Асоціацією “Український Кредитно-Банківський Союз” (УКБС), яка є професійним об’єднанням фінансово-кредитних установ України.

Метою конференції стала розробка стратегії подолання кризових явищ у фінансовій системі України.

В конференції взяли участь представники органів державної влади, міжнародних фінансових  організацій, провідних українських та закордонних банків, визнані експерти з питань економіки і фінансів.

Модераторами стали  Голова Оргкомітету конференції  Ярослав Колесник,  ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко та Голова Комітету УКБС з питань взаємодії із громадськістю та ЗМІ  Олександр Новіков. 

Програму відкрило привітання Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, в якому  він висловив сподівання, що обмін думками та прийняття спільних рішень дасть змогу розробити практичні рекомендації, які матимуть важливе значення для підвищення спроможності фінансового сектору забезпечувати стале зростання економіки України.    

Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександра Савченка у своєму виступі розповів про “Нову посткризову модель регулювання фінансових ринків”. Зокрема, про  необхідність підвищити захищеність  вкладів та інвестицій та впровадження моделі регулювання небанківських фінансових організацій, яка базується на відповідальності капіталом перед інвесторами.

Ключовими виступами заходу, які викликали жваву дискусію серед учасників,  стали доповіді Голови представництва Міжнародного валютного фонду в Україні  Макса Альєра, Голови Представництва BNP Paribas в Україні Домініка Меню та Голови Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайла Бродського.

Ці спікери зупинилися на визначенні ролі МВФ у подоланні кризових явищ в Європі та Україні, особливостях “Стратегії діяльності провідних європейських банків на ринках, що  розвиваються”, а також  необхідності покращення діалогу влади та бізнесу.

Крім того, розглядалися питання щодо впливу податкової реформи на створення привабливого інвестиційного клімату в Україні та було надано пропозиції відносно необхідності пошуку нових інструментів для мінімізації фінансових ризиків.

Зокрема, керуючий директор у Центральній та Східній Європі “Deutshe Bank AG” Др. Дагмар Ліндер розповіла про перспективи співпраці з банківськими системами Центральної та Східної Європи. В свою чергу, директор Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України Тетяна Сисоєва повідомила про перебіг реформування фінансового сектору нашої держави, а член Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Сергій Бірюк зупинився на аспектах “Посткризового очікування та перспективах підйому”.

“Високий рівень проведення започаткованого УКБС фінансового форуму, свідчить що УКБС здатний не тільки вирішувати профільні, галузеві проблеми, а й залучати представників влади, бізнесу, міжнародних експертів до прямого діалогу, – зазначила Генеральний директор Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз” Галина Оліфер. – Крім того, рекомендації за підсумками конференції будуть направлені Президенту України, Кабінету Міністрів України, Національному банку України, а також міжнародним фінансовим організаціям”.

фоторепортаж на http://kbs.org.ua/index.php?get=14&id=5777

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.