Поговоримо про новини

19 червня 2012, 12:21
Власник сторінки
Публічний інтелектуал, доктор філософії з права, правозахисник, дослідник і практик миру та ненасильства.
0
484
Поговоримо про новини

Чому новини такі нудні? Чому сенсації такі передбачувані?

Чому новини такі нудні? Чому сенсації такі передбачувані? Чому, читаючи новинну стрічку популярних сайтів, інколи ловиш себе на думці, що цей абсурд виглядає занадто безумно навіть для абсурду, і, власне кажучи, я сам міг би написати набагато цікавіший абсурд замість того, що написаний у новинах?..

Дурниця набирає мільйони лайків. Ганьба і глум заслуговує на тисячі перепостів. Тупість десять разів роз’яснюється, доповнюється фото, відео, інфографікою, щоб навіть найтупіший кретин зрозумів, де у тупості родзинка, де полуничка, де перчик.

Це дуже дорога і тому смачна тупість, кретинчику.

Не замислюйся. Не шукай сенс. Будь активним. Лови момент.

Приєднуйся до тупості. Люби тупість. Їж на здоров’я. Елітна тупість ням-ням.

А якщо кретин вперто не хоче жрати новинний вінегрет, йому пояснять контекст тупості й дадуть тупі коментарі експертів стосовно місця й значення тупості у внутрішній та міжнародній політиці.

Порівняють вітчизняну та європейську тупість. Підкреслять, що наша тупість більш тепла, ніж на півночі. Вшанують тупість предків. З погано прихованою іронією зауважать, що нам ще дуріти й дуріти до рівня кращих світових зразків тупості.

І битимуться в студії, ламатимуть стільці, плюватимуть ядом у суперечках про мову тупості та законодавче поле регулювання тупості.

Якщо ж на камеру випадково запишеться щось розумне і серйозне, це буде вирізано або використано для доказування суспільного значення тупості та резонансу глупоти в громадянському суспільстві.

А потім в прямому ефірі покажуть хор гумористів, які казатимуть правду – «ви всі тупі». Ти розслабся, смійся, не сприймай всерйоз.

Влаштують журналістське розслідування: слідкуй за грошима, і вони приведуть тебе до тупості.

Розмістять в інтернеті, щоб тупість була ультрасучасною.

Додадуть зручну навігацію, щоб тупість була доступною.

Всунуть повнокольорові картинки сексуальних істот чи дитинчат із смарагдовими очима на пів-обличчя, щоб тупість була привабливою.

Розсортирують тупість за дурнуватими тегами, щоб тупість була системною.

І розмістять оголошення «стань героєм тупих новин», щоб тупість була соціальною.

І для бажаючих обсмоктувати тупі новини створять блоги. Щоб тупість стала твоїм самовираженням.

...А знаєш, чому цей текст вигідно вирізняється від навколишньої тупості? Бо його ніколи не рекламуватимуть на банерах і не розмістять в новинах. Тут не просувається жодна з проплачених тем. І я не дам ламаного гроша за вашу мультимедійну фігню.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.