ПЕРЕМОГА УКБС: БАНКИ НЕ КОНТРОЛЮВАТИМУТЬ ПЛАТНИКІВ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

09 липня 2012, 14:25
Власник сторінки
Экономист
0
335

Бакіри домоглися законодавчого врегулювання пиатння зняття з банків функцій податкових агентів по відношенню до "єдинщиків"

Верховна Рада України легалізувала ініціативу Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» щодо скасування обов’язку банків надавати Державній податковій службі України інформацію про доходи та витрати контрагентів-платників єдиного податку окремою нормою в Законі України № 10224.  
Прийнятий 5 липня 2012 року Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» позбавив банки та інших платників податків на загальних підставах необхідності виконувати непритаманні їм функції (контролю за доходами і витратами «єдинщиків»), нести ризики пов’язані із розголошенням банківської таємниці та додаткові затрати для збору та обробки інформації (для складання додатку ОК до декларації з податку на прибуток).
Прийняття зазначеної норми схвалила й Президія Громадської ради при Міністерстві фінансів України.  
Як зазначив її голова Ігор Мітюков на засіданні Президії, легалізація норми зазначеного Закону – чергова перемога Асоціації «УКБС» в питанні захисту бізнесу.
На початку року Асоціація УКБС звернулася до Національного банку України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, а також до Міністерства фінансів України з пропозицією скасувати норму Податкового кодексу України (пп. 152.3), якою банки й інші платники податків на загальних підставах зобов’язувались контролювати доходи та витрати «єдинщиків», а також надавати податковим службам інформацію щодо контрагентів-платників єдиного податку.
«Скасована норма неправомірно покладала на банки функції податкових служб та суперечила Закону України «Про банки і банківську діяльність» щодо розкриття банківської таємниці. Таким чином, законодавче врегулювання захистило інтереси бізнесу - як банків, так і платників єдиного податку» - зазначила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.